Ми вирішили приготувати зі свинячого окосту домашню тушонку-паштет. Хто з нами? Це не тільки смачно, але і вельми розумно. Прийшли до вас неждані гості або родичі приїхали, а у вас в холодильнику пара баночок тушонки чекає свого часу. & Nbsp;
Інгредієнти
- 1,5-1,7 кг свинячого окосту
- 300 г копченого шпику
- 400 мл м'ясного бульйону
- 2 яйця
- 120 мл портвейну
- 50 мл коньяку
- 80 г борошна
- 1 лавровий лист
- 2 ст. л. свежемолотого чорного перцю
- 3 ст. л. солі
- 100-150 г топленого свинячого жиру
Покроковий рецепт приготування
крок 1
Свинячий окіст і копчений шпик наріжте середніми шматками довільної форми. Два рази пропустіть через м'ясорубку (бажано, щоб діаметр отворів решітки був досить великий, не менше 7 мм). Крок 2
викладіть фарш у велику каструлю або миску, перемішайте руками, щоб м'ясо і жир розподілилися рівномірно. Нагрійте бульйон до температури трохи вище кімнатної. Крок 3
Збийте яйця до однорідності. Влийте портвейн і коньяк, просійте в суміш борошно, знову збийте. Продовжуючи збивати, влийте бульйон. Крок 4
додайте розламаний навпіл лавровий лист і чорний перець. Посоліть і ретельно перемішайте. Крок 5
вимийте і простерилизуйте банки, остудіть їх. Рясно змастіть зсередини топленим свинячим жиром. Крок 6
Наповніть банки фаршем, відступивши приблизно 3 см вниз від краю банки, і відразу ж помістіть їх в парову баню. Банку обсягом 400 г повинна варитися не менше 2 ч.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!