Багато наполягають, що в Джамбалайя не обійтися без креветок та інших морепродуктів. Ні і ще раз ні! Джамбалайя блюдо для, хмм-хмм, & laquo; небагатих & raquo; людей. І якщо в Новому Орлеані креветка доступна для будь-якого бездомного, то у нас інша ситуація. (Та й супермаркет з креветками знаходиться в моторошно ледачою дали). Тому головне правило в приготуванні Джамбалайя & ndash; дотримуватися її дух: Джамбалайя – ЦЕ ВЕСЕЛО, легко, невимушено І З ДОВГИМ РИСОМ!
Конкурс Містраль Рис як культура x Інгредієнти
- Рис довгозерний (бажано, пропарений, наприклад «Янтар» від Містраль) – 2 склянки
- Курка – 1,2 кг
- Шинка нежирна – 300 г
- Ковбаса (Чоризо, Краківська тощо) – 300-400 г
- Бульйон курячий – 800 мл
- Апельсини – 3 шт.
- Лук – 2 шт.
- Перець болгарський червоний – 1-2 шт.
- Помідори – 4-5 шт.
- Часник – 5 зубчиків
- Зелена цибуля – 1 пучок
- Сіль, перець чорний, перц чилі, куркума, лавровий лист, чебрець, можна майоран
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> Перець болгарський зелений – 3-4 шт.
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Нарізати курку. Ніжки, крильця, великі шматочки грудки трохи поперчити, посолити, приправити куркумою і сухим чилі. Замаринувати приблизно на 2 години в апельсиновому соку, вичавленим з 3 апельсинів. У суміш соку і курки додати попередньо зняту з апельсинів цедру. З частин курки, які залишилися після оброблення, зварити курячий бульйон. Крок 2
через дві години курку вийняти з маринаду і трохи обсушити паперовим рушником. Обсмажити на рослинному маслі до золотої скоринки. Довести до готовності в духовці, з'єднавши з апельсиновим маринадом. (Тільки цедру – вийняти!). Крок 3
Овочі нарізати на кубики. Помідори ошпарити, зняти шкірку і подрібнити у блендері. Крок 4
Зробити томатний соус. Можна приготувати в мультиварці, а можна і в сотейнику. На дно налити трохи оливкового масла, додати подрібнені помідори і нагріти на повільному вогні. Коли почне булькати, насипати 1 ст. л. цукру, сіль, чебрець і майоран. Дати трохи випаруватися. Крок 5
На сковороду, де смажилася курка, влити рослинне масло, обсмажити цибулю і часник. Через 5 хвилин додати шматочки перцю, трохи загасити. Крок 6
Ковбасу нарізати кружечками, шинку кубиками. Надіслати гаситися до овочевої суміші. Крок 7
У товстостінну каструлю, казанок або іншу подібну ємність (наприклад, мультиварку) влити томатний соус, додати овочі з ковбасними виробами, лавровий лист. Перемішати, поставити на середній вогонь. Крок 8
Засипати рис. Якщо рис не пропарений, то його треба гарненько попередньо промити (до чистої води), а також можна замочити на годину. Долити гарячий курячий бульйон. Крок 9
Через п'ять хвилин після того, як почнуть лунати апетитні булькающие звуки, зверху покласти шматочки готової курки і влити соус, в якому вона запікалася в духовці. Перемішати. Приблизно через півгодини джамбалайя готова!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!