кулеб'як ОСТРІВ

Традиційне для нашої країни і трохи забуте через клопітливих приготування блюдо. Помідори дають багато соку і просочують все шість шарів до самого рису. Дуже смачно, і незамінне для великої родини.

кулеб'як ОСТРІВ

Конкурс Містраль рис як культура x Інгредієнти

  • рис пропарений – 300 г
  • яйця курячі – 6 шт.
  • зелена цибуля – пучок середнього розміру
  • грудка куряча – 800 г
  • шинка – 500 г
  • гриби – 400 г
  • картопля середнього розміру – 4 шт.
  • цибуля середнього розміру – 3 шт.
  • морква середня 3 шт.
  • помідори – 400 г
  • млинці тонкі, прісні – 21 шт.
  • класичне дріжджове тісто – 1 кг
  • жовток
  • сіль, перець чорний – за смаком
  • масло вершкове

Покроковий рецепт приготування

Приготувати начинку. Рис зварити до готовності в солоній воді. Грудку підсмажити і злегка пропарити під кришкою 5-10 хвилин. Посолити, поперчити. Яйця зварити, нарізати тонкою соломкою, додати до них нарізану зелену цибулю, посолити, поперчити. Шинку протягом кілька хвилин злегка обсмажити до золотистої скоринки. Картопля зварити до напівготовності, нарізати на дрібні кубики. Гриби нарізати пластинками, обсмажити, довести до готовності під кришкою, посолити, змішати з вареною картоплею. Дрібно нашатковану моркву і цибулю підсмажити на олії, посолити. Помідори занурити в окріп, зняти шкірку, нарізати пластинками. Зібрати кулеб'яку. Розкачати тісто в пласт товщиною трохи більше одного сантиметра, укласти на змащений вершковим маслом деко, на тісто викласти рис, розрівняти, накрити млинцями. Потім шари начинки викласти в наступному порядку: яйця із зеленою цибулею, курка, гриби з картоплею, шинка, морква з цибулею, помідори. Кожен новий шар начинки також накрити млинцями. Після чого розкачати другий пласт тесту, він повинен бути рази в три більше першого, накриваємо їм нашу гірку з млинців як куполом. Захоплюючи нижній, основний пласт тесту сформувати край кулеб'яки. Із залишків тіста зробити смужки, смужки розрізати кінчиком ножа і прикрасити ними кулеб'яку. Змастити жовтком і поставити випікати в духовку на 40-45 хвилин при температурі 200 градусів.

0/5 (0 Reviews)