Інгредієнти
- 500 г філе яловичини
- 500 г варено-копченої шинки
- 50 г вершкового масла
- 50 г борошна
- 500 мл молока
- щіпка мускатного горіха
- 1 жовток
- 1 яйце
- 12 оливок без кісточок
- 2 ст. л. рослинного масла
- 0,5 склянки свіжих білих хлібних крихт
- борошно для присипки
- сіль, перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Яловичину вимити, покласти в каструлю з невеликою кількістю води (так, щоб вода тільки покривала м'ясо) і на сильному вогні довести до кипіння. Зняти піну, зменшити вогонь до середнього і варити 40 хв. Приправляти не треба.
Вийняти м'ясо з бульйону, дати охолонути, потім дрібно порубати ножем. Так само нарубати шинку. У сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно і готувати, помішуючи, 1 хв. Крок 2
Продовжуючи ретельно розмішувати, влити холодне молоко. Приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом. Зняти з вогню і дати охолонути до кімнатної температури. Крок 3
Вбити в остигнула молочну суміш жовток, добре перемішати. Крок 4
Додати в суміш нарубані яловичину і шинку, перемішати до однорідності. Крок 5
Поверхня столу або велику обробну дошку присипати тонким шаром борошна. Розділити фарш на 12 частин і на присипаної поверхні скачати з них 12 кульок. Акуратно втиснути в кожен кульку по 1 оливки. Крок 6
Хлібні крихти пересипати в широку миску. В іншій мисці збити яйце з рослинним маслом. Опускати кожен кульку спочатку в яєчну суміш, потім в хлібні крихти.
Обсмажувати кульки порціями в розігрітій олії до золотистої скоринки, по 6 хв. кожну порцію. Викладати на паперові рушники, щоб скло зайве масло.
Ці кульки можна подавати холодними, як закуску, або гарячими, як другу страву. В останньому випадку приготуйте на гарнір смажену картоплю або відварний рис. А ще краще зелений салат.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!