Кольорова капуста в пікантному соусі

Наш автор з Риги Мальвіна Русе пропонує заправити кольорову капусту пікантним соусом. Пробуємо!

Інгредієнти

  • 1 кг цвітної капусти
  • 400 г помідорів
  • 120 г сиров’яленої шинки
  • 100 г ріпчастої цибулі (1 велика цибулина)
  • 30 г оливок без кісточок
  • 1 стебло селери
  • 1-2 великі часточки часнику
  • 2 ст. л. дрібно нарубаної петрушки
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Капусту помити, відокремити суцвіття і скласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Посолити і варити 10-12 хвилин. Відварену капусту відкинути на друшляк і тримати в теплі.

Поки капуста вариться, приготувати соус. Цибулю і часник очистити і дрібно нарізати. Селера і шинку порізати невеликими кубиками. Оливки подрібнити. Помідори обдати окропом, потім – холодною водою, очистити і подрібнити у блендері.

На розігріту сковороду влити олію і обсмажити цибулю, часник і селеру 4-5 хвилин, постійно помішуючи. Додати шинку, через 3-4 хвилини покласти помідори, оливки, 1 ст. л. петрушки і готувати, поки соус злегка не загусне. Приправити сіллю і перцем за смаком.

На тарілку викласти відварену капусту, полити соусом і подати, посипавши петрушкою. За бажанням, капусту перед подачею можна обсмажити в панірувальних сухарях на суміші невеликої кількості оливкового і вершкового масла.

0/5 (0 Reviews)