Наш автор з Риги Мальвіна Русе пропонує заправити кольорову капусту пікантним соусом. Пробуємо!
Інгредієнти
- 1 кг цвітної капусти
- 400 г помідорів
- 120 г сиров’яленої шинки
- 100 г ріпчастої цибулі (1 велика цибулина)
- 30 г оливок без кісточок
- 1 стебло селери
- 1-2 великі часточки часнику
- 2 ст. л. дрібно нарубаної петрушки
- 1 ст. л. оливкового масла
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Капусту помити, відокремити суцвіття і скласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Посолити і варити 10-12 хвилин. Відварену капусту відкинути на друшляк і тримати в теплі.
Поки капуста вариться, приготувати соус. Цибулю і часник очистити і дрібно нарізати. Селера і шинку порізати невеликими кубиками. Оливки подрібнити. Помідори обдати окропом, потім – холодною водою, очистити і подрібнити у блендері.
На розігріту сковороду влити олію і обсмажити цибулю, часник і селеру 4-5 хвилин, постійно помішуючи. Додати шинку, через 3-4 хвилини покласти помідори, оливки, 1 ст. л. петрушки і готувати, поки соус злегка не загусне. Приправити сіллю і перцем за смаком.
На тарілку викласти відварену капусту, полити соусом і подати, посипавши петрушкою. За бажанням, капусту перед подачею можна обсмажити в панірувальних сухарях на суміші невеликої кількості оливкового і вершкового масла.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!