Ечміадзинського ДОЛМА

Цікавий рецепт кавказької кухні. Замість традиційних виноградного листя для фарширування використовуються овочі: помідори, баклажани, солодкий перець.

Ечміадзинського ДОЛМА

Інгредієнти

  • 400 г баранини
  • 200 г болгарського перцю
  • 80 г ріпчастої цибулі
  • зелень чебрецю, базиліка, кінзи, майорану, естрагону
  • 300 г баклажанів
  • 300 г помідорів
  • 40 г топленого масла
  • рис білий довгозерний – 100 г
  • сіль

Покроковий рецепт приготування М'ясо нарізати, пропустити через м'ясорубку. Дрібно нарізати цибулю, базилік, кінзу, чебрець, майоран, естрагон. Змішати з фаршем, посолити, поперчити, додати промитий рис. Все перемішати. Баклажани нарізати поздовжньо і посолити. Болгарський перець обмити, зрізати верхівку з плодоніжкою, очистити від насіння, вирізати плодоніжки і верхівку повернути на місце. Обшпарити окропом і скласти в друшляк. Помідори обмити, зрізати 1/4 частина, вийняти серцевину і посолити, кришку повернути на помідори. Підготовлені помідори, болгарський перець, баклажани наповнити фаршем, накрити верхівками і щільно помістити в каструлю. Варити до готовності.

0/5 (0 Reviews)