Інгредієнти
- масло рослинне
- цибуля ріпчаста – 7-8 цибулин
- морква – 2-3 шт.
- кольорова капуста – 1 качан
- петрушка – 1 пучок
- майонез
- спеції
- сіль – за смаком
- перець – за смаком
- м’ясо (в даному випадку свинина) – 700 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Качан цвітної капусти відварити в підсоленій воді хвилин 10-12-15 хвилин (в залежності від розміру).
Крок 2 Варену капусту помістити в друшляк і облити холодною водою (тим самим припинити подальшу теплову обробку). Дати стекти зайвій воді. Потім перекладаємо капусту в тарілку – там вона швидше охолоне!
Крок 3 М’ясо і цибулю пропускаємо через м’ясорубку (я люблю коли побільше, а ви – відповідно до свого смаку).
Крок 4 Далі нарізаємо ще 3-4 (можна і більше) цибулини, натираємо через тертку (середню) морква 1-2 шт., В залежності від розміру. На рослинному маслі, якого потрібно зовсім небагато (лише змастити сковороду) – обсмажуємо недовго до прозорості і деякої румяности цибулю, потім додаємо до нього моркву і все разом ще обсмажуємо на не дуже сильному вогні.
Крок 5 Луку з морквою даємо можливість охолонути, а потім додаємо їх до фаршу і все перемішуємо. Додаємо не дуже дрібно нарізану зелень петрушки і кропу (я нарізаю завжди ножицями – це дуже зручно для мене), сире яйце, сіль, перець і ваші улюблені спеції. Добре перемішуємо. На цьому етапі включаємо духовку і розігріваємо її до 220 градусів.
Крок 6 Дотримуючись обережність, починаємо прямо руками (це найзручніший спосіб) заповнювати всі «порожнечі», які є у цвітної капусти, завдяки її будові. З боку качана (тобто знизу) це робиться досить легко! Але нам потрібно нафарширувати капусту якомога більше! Тому ми дуже акуратно і ніжно, злегка розсовуючи суцвіття (дуже обережно, щоб не поламати і не порушити цілісність вилка), заповнюємо по максимуму порожнечі, до яких можемо дістатися!
Крок 7 Фаршировану капусту рясно обмазуємо майонезом, поміщаємо її в форму для запікання (у мене 2-л ультра плюс квадратна) та відправляємо в духовку!
Крок 8 Хвилин через 10 після початку запікання температуру знижуємо до 200 градусів. Запікаємо капусту приблизно 45-60 хвилин, в залежності від її розміру і кількості фаршу, яке нам вдалося в неї запхати, ну, і від духовки, зрозуміло!
Крок 9 Можливо під час запікання верхівка капусти швидко зарум’яниться, тому споруджуємо з фольги щось куполообразное і поміщаємо на форму таким чином, щоб фольга не торкалася майонезу (ми ж не хочемо порушити всю цю красу!).
Крок 10 Періодично заглядаємо в духовку і стежимо за тим, що там відбувається. Я цей «купол» зберігаю майже до самого кінця запікання. Коли капуста запікається, ми побачимо, що виділяється сік … Коли цей процес добігає кінця, соку залишається зовсім небагато.
Крок 11 Виймаємо «шедевр» з духовки і даємо йому трохи охолонути. Розміщуємо наше «дітище» на блюдо і прикрашаємо. СМАЧНОГО!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!