Фаршировані БАКЛАЖАНИ ГРЕЦЬКІ черевички

Фаршировані БАКЛАЖАНИ ГРЕЦЬКІ черевички

Фаршировані БАКЛАЖАНИ ГРЕЦЬКІ черевички

Фаршировані БАКЛАЖАНИ ГРЕЦЬКІ черевички

Фаршировані БАКЛАЖАНИ ГРЕЦЬКІ черевички

Фаршировані БАКЛАЖАНИ ГРЕЦЬКІ черевички

Фаршировані БАКЛАЖАНИ ГРЕЦЬКІ черевички

Фаршировані БАКЛАЖАНИ ГРЕЦЬКІ черевички

Фаршировані БАКЛАЖАНИ ГРЕЦЬКІ черевички

Фаршировані БАКЛАЖАНИ ГРЕЦЬКІ черевички

Кращі народні рецепти . М'ясо x Інгредієнти

  • баклажан – 4 шт.
  • борошно просіяне – 3 ст. л.
  • молоко – 1,5 склянки
  • сіль – за смаком
  • масло вершкове (для крему) – 3 ст. л.
  • цибуля ріпчаста дрібний – 1 шт.
  • паста томатна – 1-2 ст . л.
  • масло рослинне – на свій розсуд
  • петрушка – 1 пучок
  • оливкова олія – ​​на свій розсуд
  • м'ясо (фарш) – 500 г

Покроковий рецепт приготування

Баклажани добре вимити, розрізати навпіл, зробити на них надрізи навхрест, посолити і залишити на час. Знову промити баклажани від солі, гарненько протерти паперовим рушником. Баклажани обсмажити (для обсмажування баклажанів використовувати рослинне масло) з двох сторін і відразу ж розмістити їх в зручну форму для запікання в духовій шафі. В інший посуд влити трохи оливкової олії, обсмажити в ньому трохи дрібно нарізану ріпчасту цибулю, додати м'ясний фарш, постійно його перевертати до зміни кольору, потім додати томат-пасту, зелень петрушки, сіль, перець, трохи води і залишити на вогні до цілковитого випарювання рідини. На баклажанах за допомогою ложки зробити поглиблення, в яке викласти готовий м'ясний фарш. Потім приступити до приготування крему Бесамель. У грецькій кухні він дуже популярний (це той самий соус Бешамель). Розтопити масло, підсмажити трохи в ньому борошно, додати молоко (краще гаряче), посолити і заважати обов'язково віночком, щоб не було грудок (перевірено на практиці!). Коли крем почне пузиритися – він готовий. Дати крему трохи охолонути, а потім викласти в кондитерський мішок з будь-насадкою, яка подобається. На готові баклажани видавити крем з кондитерського мішка (можна просто викласти його ложкою, як кому зручніше!). У форму з “черевичками” влити обережно на дно 1/2 кавової чашки води і запікати при 225-250 & deg; C до утворення у крему красивою золотистої скоринки. Приємного всім апетиту! Господині на замітку

Папутцакья (в перекладі & quot; черевички & quot;) – одне з найбільш смачних грецьких страв! Крем Бесамель використовується ще в наступних грецьких стравах: мусакас – запіканка з баклажанами, картоплею, обсмаженою м'ясним фаршем зі спеціями; ПАСТІЦІО – запіканка з макаронами (товсті, круглі, довгі з дірочкою), м'ясний фарш.

0/5 (0 Reviews)