Кращі народні рецепти . М'ясо x Інгредієнти
- баклажан – 4 шт.
- борошно просіяне – 3 ст. л.
- молоко – 1,5 склянки
- сіль – за смаком
- масло вершкове (для крему) – 3 ст. л.
- цибуля ріпчаста дрібний – 1 шт.
- паста томатна – 1-2 ст . л.
- масло рослинне – на свій розсуд
- петрушка – 1 пучок
- оливкова олія – на свій розсуд
- м'ясо (фарш) – 500 г
Покроковий рецепт приготування
Баклажани добре вимити, розрізати навпіл, зробити на них надрізи навхрест, посолити і залишити на час. Знову промити баклажани від солі, гарненько протерти паперовим рушником. Баклажани обсмажити (для обсмажування баклажанів використовувати рослинне масло) з двох сторін і відразу ж розмістити їх в зручну форму для запікання в духовій шафі. В інший посуд влити трохи оливкової олії, обсмажити в ньому трохи дрібно нарізану ріпчасту цибулю, додати м'ясний фарш, постійно його перевертати до зміни кольору, потім додати томат-пасту, зелень петрушки, сіль, перець, трохи води і залишити на вогні до цілковитого випарювання рідини. На баклажанах за допомогою ложки зробити поглиблення, в яке викласти готовий м'ясний фарш. Потім приступити до приготування крему Бесамель. У грецькій кухні він дуже популярний (це той самий соус Бешамель). Розтопити масло, підсмажити трохи в ньому борошно, додати молоко (краще гаряче), посолити і заважати обов'язково віночком, щоб не було грудок (перевірено на практиці!). Коли крем почне пузиритися – він готовий. Дати крему трохи охолонути, а потім викласти в кондитерський мішок з будь-насадкою, яка подобається. На готові баклажани видавити крем з кондитерського мішка (можна просто викласти його ложкою, як кому зручніше!). У форму з “черевичками” влити обережно на дно 1/2 кавової чашки води і запікати при 225-250 & deg; C до утворення у крему красивою золотистої скоринки. Приємного всім апетиту! Господині на замітку
Папутцакья (в перекладі & quot; черевички & quot;) – одне з найбільш смачних грецьких страв! Крем Бесамель використовується ще в наступних грецьких стравах: мусакас – запіканка з баклажанами, картоплею, обсмаженою м'ясним фаршем зі спеціями; ПАСТІЦІО – запіканка з макаронами (товсті, круглі, довгі з дірочкою), м'ясний фарш.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!