Інгредієнти
- 800-900 г дрібних кальмарів
- 1 гострий купат зі свинини (180-200 г)
- 2 великі цибулини
- 3-4 зубчики молодого часнику
- 1 маленький пучок петрушки
- оливкова олія
- 1 лавровий лист
- 1 ч. л. паприки
- щіпка гострого червоного перцю
- щіпка гострого червоного перцю
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 1 кг стиглих помідорів
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Видаліть нутрощі кальмарів разом з хітиновими пластинами. Зніміть з тушок тонку шкірку, піддягаючи її пальцями, ретельно промийте тушки під холодною водою і обсушити паперовими рушниками. Крок 2
Помідори натріть на тертці так, щоб шкірка залишилася у вас в руках, викинете її. Очистіть і подрібніть цибулю і часник. Дрібно порубати петрушку, особливо жорсткі стебла. Крок 3
Розріжте оболонку Купати і розкришите вміст, оболонку викиньте. Посипте паприкою і гострим перцем, перемішайте. Крок 4
У великій сковороді розігрійте масло (лийте щедро) і обсмажте половину цибулі з часником до прозорості цибулі, 5 хв. Покладіть купати, обсмажте до зміни кольору, 3 хв. Додайте половину помідорів і петрушки, випарьте рідина наполовину, зніміть сковороду з вогню. Трохи остудіть начинку, 10 хв. Крок 5
Акуратно начините кальмарів вмістом сковороди, фаршируємо не дуже щільно. Закріпіть отвори зубочистками. Крок 6
Згасите залишився лук, часник, помідори і петрушку, 7 хв. Покладіть кальмарів, полийте томатної масою, тушкуйте на слабкому вогні 10 хв. Пару раз переверніть. Подавайте гарячими, з зеленим салатом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!