Франконія

Франконія

Гастрономічна Щвецию x Інгредієнти

  • 1 свиняча рулька середнього розміру
  • 600-700 г свинячої лопатки на шкірці і на кістки
  • 350-400 г пропареного рису
  • 2 ароматних зелених кисло-солодких яблука
  • 2 цукіні
  • 3 головки ріпчастої цибулі
  • 1 2 кореня пастернаку і/або петрушки
  • 1 морква
  • 1/2 тонкого стакана соєвого соусу
  • 3 ст. л. меду
  • 1 ст. л. діжонськой гірчиці
  • 5 горошин чорного перцю
  • 3 лаврові листки
  • 1/3 ч. л. куркуми
  • 2 гілочки чебрецю або 1/3 ч. Л. меленого
  • 1 гілочка розмарину або 1/4 ч. л. меленого
  • вода
  • сіль
  • рослинне масло

Покроковий рецепт приготування

  1. Свинину вимиємо, при необхідності очистимо шкірку (але не зріжемо) і покладемо в каструлю. Каструля повинна бути не надто просторій, але і не занадто тісною, м'ясо в ній буде лежати в один шар. Заллємо м'ясо холодною водою так, щоб каструля заповнилася на 3/4 об'єму, і поставимо варитися на середньому вогні.
    Як тільки вода закипить, знімемо піну за допомогою шумівки, паперових серветок або паперового рушника, додамо цілу морквину, цілу цибулину, коріння пастернаку і петрушки і продовжимо варити, трохи зменшивши вогонь.

  2. Через 30 хвилин після закипання посолити бульйон, додамо чорний перець і лавровий лист і залишимо м'ясо варитися ще на 20-30 хвилин.
    Для додання м'ясу і бульйону золотистого кольору під час варіння можна покласти в каструлю середній шар лушпиння цибулі: це лушпиння рудого кольору , але не верхня, а наступна, чиста.
  3. Поки м'ясо вариться, приготуємо продукти для запікання. Для цього у цукіні відріжемо хвостики і місце, де була квітка, і поріжемо плід кільцями шириною близько 1 см. Яблука наріжемо кільцями шириною 1-1,5 см, видаливши серцевину. Ріпчасту цибулю очистимо й наріжемо кожну цибулину уздовж малюнка на 8 частин. Часточки лука вставимо в яблучні колечка.

  4. Форму для запікання злегка змазати олією і викладемо дно овочами і яблуками.

  5. Для соусу змішаємо в мисці соєвий соус з рідким або розтопленим медом і гірчицею. Якщо використовуються сухий чебрець і розмарин, додамо трави в соус. Якщо трави свіжі, вони поки почекають.

  6. Зварити м'ясо виймемо шумівкою і викладемо у форму для запікання. Між шматками свинини покладемо залишилися овочі та яблука. Гарненько поллємо 1/3 соусу всі продукти і поставимо форму в розігріту до 170 ° C духовку на 20-25 хвилин. Приблизно раз в 10-15 хвилин м'ясо і овочі потрібно поливати або змащувати за допомогою кондитерської кисті залишилися в мисці соусом.
    Через 25 хвилин накриємо форму фольгою, щільно загорніть краї фольги і збільшимо температуру в духовці до 180 ° C. Будемо готувати м'ясо ще 20-25 хвилин. Потім знімемо фольгу і, змастивши продукти соусом, покладемо в форму свіжий чебрець і розмарин. Можна класти цілі гілочки, а можна зняти з них листя і розкидати по всій формі. Готуємо ще 10 хвилин.

  7. За 10 хвилин до закінчення запікання м'яса поставимо кип'ятити воду для рису. На 400 г рису необхідно 1200 мл води. Кипляче воду посолити, викладемо в неї рис і куркуму, перемішати і залишити варитися до готовності (близько 15-20 хв.).
    Вимкнемо духовку, залишимо м'ясо “подихати” на 5-10 хвилин.

  8. У порційні тарілки викладемо рис, шматки м'яса і овочі з яблуками. Поллємо соусом, що вийшов після запікання. Також можна викласти всі продукти на велике блюдо, попередньо розрізавши свинину на порційні шматки.
    Бульйон, що залишився після варіння м'яса, можна процідити, коріння пастернаку і петрушки розім'яти і вмішати в бульйон. Після цього бульйон можна заморозити для інших страв або приготувати на його основі холодець.
    Приємного апетиту!

Господині на замітку

0/5 (0 Reviews)