Гастрономічна Щвецию x Інгредієнти
- 1 свиняча рулька середнього розміру
- 600-700 г свинячої лопатки на шкірці і на кістки
- 350-400 г пропареного рису
- 2 ароматних зелених кисло-солодких яблука
- 2 цукіні
- 3 головки ріпчастої цибулі
- 1 2 кореня пастернаку і/або петрушки
- 1 морква
- 1/2 тонкого стакана соєвого соусу
- 3 ст. л. меду
- 1 ст. л. діжонськой гірчиці
- 5 горошин чорного перцю
- 3 лаврові листки
- 1/3 ч. л. куркуми
- 2 гілочки чебрецю або 1/3 ч. Л. меленого
- 1 гілочка розмарину або 1/4 ч. л. меленого
- вода
- сіль
- рослинне масло
Покроковий рецепт приготування
- Свинину вимиємо, при необхідності очистимо шкірку (але не зріжемо) і покладемо в каструлю. Каструля повинна бути не надто просторій, але і не занадто тісною, м'ясо в ній буде лежати в один шар. Заллємо м'ясо холодною водою так, щоб каструля заповнилася на 3/4 об'єму, і поставимо варитися на середньому вогні.
Як тільки вода закипить, знімемо піну за допомогою шумівки, паперових серветок або паперового рушника, додамо цілу морквину, цілу цибулину, коріння пастернаку і петрушки і продовжимо варити, трохи зменшивши вогонь. - Через 30 хвилин після закипання посолити бульйон, додамо чорний перець і лавровий лист і залишимо м'ясо варитися ще на 20-30 хвилин.
Для додання м'ясу і бульйону золотистого кольору під час варіння можна покласти в каструлю середній шар лушпиння цибулі: це лушпиння рудого кольору , але не верхня, а наступна, чиста. - Поки м'ясо вариться, приготуємо продукти для запікання. Для цього у цукіні відріжемо хвостики і місце, де була квітка, і поріжемо плід кільцями шириною близько 1 см. Яблука наріжемо кільцями шириною 1-1,5 см, видаливши серцевину. Ріпчасту цибулю очистимо й наріжемо кожну цибулину уздовж малюнка на 8 частин. Часточки лука вставимо в яблучні колечка.
- Форму для запікання злегка змазати олією і викладемо дно овочами і яблуками.
- Для соусу змішаємо в мисці соєвий соус з рідким або розтопленим медом і гірчицею. Якщо використовуються сухий чебрець і розмарин, додамо трави в соус. Якщо трави свіжі, вони поки почекають.
- Зварити м'ясо виймемо шумівкою і викладемо у форму для запікання. Між шматками свинини покладемо залишилися овочі та яблука. Гарненько поллємо 1/3 соусу всі продукти і поставимо форму в розігріту до 170 ° C духовку на 20-25 хвилин. Приблизно раз в 10-15 хвилин м'ясо і овочі потрібно поливати або змащувати за допомогою кондитерської кисті залишилися в мисці соусом.
Через 25 хвилин накриємо форму фольгою, щільно загорніть краї фольги і збільшимо температуру в духовці до 180 ° C. Будемо готувати м'ясо ще 20-25 хвилин. Потім знімемо фольгу і, змастивши продукти соусом, покладемо в форму свіжий чебрець і розмарин. Можна класти цілі гілочки, а можна зняти з них листя і розкидати по всій формі. Готуємо ще 10 хвилин. - За 10 хвилин до закінчення запікання м'яса поставимо кип'ятити воду для рису. На 400 г рису необхідно 1200 мл води. Кипляче воду посолити, викладемо в неї рис і куркуму, перемішати і залишити варитися до готовності (близько 15-20 хв.).
Вимкнемо духовку, залишимо м'ясо “подихати” на 5-10 хвилин. - У порційні тарілки викладемо рис, шматки м'яса і овочі з яблуками. Поллємо соусом, що вийшов після запікання. Також можна викласти всі продукти на велике блюдо, попередньо розрізавши свинину на порційні шматки.
Бульйон, що залишився після варіння м'яса, можна процідити, коріння пастернаку і петрушки розім'яти і вмішати в бульйон. Після цього бульйон можна заморозити для інших страв або приготувати на його основі холодець.
Приємного апетиту!
Господині на замітку
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!