Фаршировані перці – це найкращий винахід домашньої кухні. І готувати їх потрібно неодмінно в великій каструлі, тому що такої радості багато не буває.
Інгредієнти
- перці болгарські 11 шт.
- фарш/м'ясо 1-1,5 кг
- рис 1/2 склянки
- вершки 500 мл
- протерті томати (пасату) 500 мл
- сіль, цукор і перець за смаком
- цибулина 1 шт.
- рослинне масло
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Велику цибулину наріжемо як тільки можемо дрібно. Але перш поставимо варитися рис. До напівготовності. Крок 2
Лук будемо обсмажувати на рослинній олії до золотистого кольору . Крок 3
Поки цибуля і рис остигають, зробимо фарш. У мене сьогодні свинина і яловичина. Я їх пропустила через м'ясорубку. Взяла великі ґрати. Якщо є готовий фарш – вітаю! Крок 4
Перці вимиємо, зріжемо верхівки і вичистимо всередині. Крок 5
Закінчимо з фаршем: додамо до м'яса цибулю і рис. Вони, швидше за все, вже охололи. Добре вимішати. Саме час додати сіль і перець. А тепер зовсім добре вимішати. Крок 6
Так, де там наша велика каструля? Про всяк випадок трохи змажемо дно рослинним маслом. А тепер будемо начиняти перці фаршем і укладати в каструлю. Крок 7
Соус. У миску вилити протерті томати. Крок 8
І вершки. Крок 9
Додамо сіль, цукор ! і перець за смаком. Перемішаємо. Крок 10
Заливаємо перці соусом і ставимо нудитися під кришкою на середньому вогні на годину. Крок 11
Через годину перці будуть готові. Можна подавати. Смачного! Корисна порада
Якщо не додати цукор, потрібно бути готовими до того, що соус буде кислим.
Господині на заміткуМожна замість вершків використовувати сметану. Але з вершками – ніжніше. Те ж стосується і протертих томатів. З ними простіше і ніжніше. А взагалі можна брати і кетчуп, і томатну пасту, і свіжі помідори (але їх доведеться пробити блендером – соус все-таки).
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!