ФАРШИРОВАНІ ПЕРЦІ

Фаршировані перці – це найкращий винахід домашньої кухні. І готувати їх потрібно неодмінно в великій каструлі, тому що такої радості багато не буває.

Інгредієнти

  • перці болгарські 11 шт.
  • фарш/м'ясо 1-1,5 кг
  • рис 1/2 склянки
  • вершки 500 мл
  • протерті томати (пасату) 500 мл
  • сіль, цукор і перець за смаком
  • цибулина 1 шт.
  • рослинне масло

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 Фаршировані ПЕРЦІ

Велику цибулину наріжемо як тільки можемо дрібно. Але перш поставимо варитися рис. До напівготовності. Крок 2

Фаршировані ПЕРЦІ

Лук будемо обсмажувати на рослинній олії до золотистого кольору . Крок 3

Фаршировані ПЕРЦІ

Поки цибуля і рис остигають, зробимо фарш. У мене сьогодні свинина і яловичина. Я їх пропустила через м'ясорубку. Взяла великі ґрати. Якщо є готовий фарш – вітаю! Крок 4

Фаршировані ПЕРЦІ

Перці вимиємо, зріжемо верхівки і вичистимо всередині. Крок 5

Фаршировані ПЕРЦІ

Закінчимо з фаршем: додамо до м'яса цибулю і рис. Вони, швидше за все, вже охололи. Добре вимішати. Саме час додати сіль і перець. А тепер зовсім добре вимішати. Крок 6

Фаршировані ПЕРЦІ

Так, де там наша велика каструля? Про всяк випадок трохи змажемо дно рослинним маслом. А тепер будемо начиняти перці фаршем і укладати в каструлю. Крок 7

Фаршировані ПЕРЦІ

Соус. У миску вилити протерті томати. Крок 8

І вершки. Крок 9

Фаршировані ПЕРЦІ

Додамо сіль, цукор ! і перець за смаком. Перемішаємо. Крок 10

Фаршировані ПЕРЦІ

Заливаємо перці соусом і ставимо нудитися під кришкою на середньому вогні на годину. Крок 11

Фаршировані ПЕРЦІ

Через годину перці будуть готові. Можна подавати. Смачного! Корисна порада

Якщо не додати цукор, потрібно бути готовими до того, що соус буде кислим.

Господині на замітку

Можна замість вершків використовувати сметану. Але з вершками – ніжніше. Те ж стосується і протертих томатів. З ними простіше і ніжніше. А взагалі можна брати і кетчуп, і томатну пасту, і свіжі помідори (але їх доведеться пробити блендером – соус все-таки).

0/5 (0 Reviews)