ФАРШИРОВАНИЙ качан із мультиварки

Ситний і смачний рецепт, приготований за допомогою мультиварки.

Зимова їжа x Інгредієнти

  • фарш м'ясний (змішаний) – 0,7 кг
  • капуста білокачанна – 1 качан
  • морква – 1 шт.
  • цибуля білий – 2 шт.
  • рис (сухий) – 100 г
  • томатний соус зі спеціями (сік) – 400 мл
  • сіль (за смаком)
  • спеції (за смаком)
  • зелень – 1 пучок

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

В мультиварці в режимі “суп” відварити качан капусти – хвилин 5-7 з моменту закипання, розібрати м'які листя, потім ще кілька разів повторити процедуру, поступово знімаючи листя. Крок 2

ФАРШИРОВАНИЙ качан із мультиварки

З листя капусти зрізати ножем ущільнення. Крок 3

ФАРШИРОВАНИЙ качан із мультиварки

У приготовлений завчасно фарш (бажано, щоб в ньому була присутня свинина з жирком) додати подрібнену цибулю, моркву, сіль, спеції за смаком. Потім додати відварений до напівготовності рис. Для приготування рису можна використовувати мультиварку. Фарш з рисом і овочами перемішати до однорідності. За бажанням можна додати подрібнену зелень. Крок 4

ФАРШИРОВАНИЙ качан із мультиварки

На кожен лист капусти кладу тонким шаром підготовлений фарш, бажано рівномірно розподілити його по всій поверхні. Половину листя змащую домашнім томатним соусом зі спеціями (можна замінити готовим кетчупом на ваш смак). Крок 5

ФАРШИРОВАНИЙ качан із мультиварки

Приступаю до формування качана – викладаю лист на лист, щільно притискаючи, намагаючись максимально відтворити форму качана. Кочан обов'язково повинен бути щільно сформований, щоб не розвалився, коли будемо витягувати його (для фортеці можна скріпити його кулінарною ниткою). Крок 6

ФАРШИРОВАНИЙ качан із мультиварки

У чашу мультиварки наливаю 200 мл томатного соусу (соку). Додаю 200 мл води (так як соус густий), спеції за смаком, сіль, якщо потрібно, лавровий лист за бажанням. Якщо використовується томатний сік – його досить 300-400 мл без додавання води. Крок 7

ФАРШИРОВАНИЙ качан із мультиварки

Акуратно викладаю качан, зверху змащую його додатково соусом, включаю режим “гасіння” на 60 хвилин, після закінчення програми – перевірити на готовність, якщо потрібно – гасіння продовжити до готовності. Витягати за допомогою двох лопаток (шумівки і лопатки), акуратно, щоб не обпектися і не розвалити качан!

0/5 (0 Reviews)