ФАРШИРОВАНИЙ ПЕРЕЦ З м'ясом І РИСОМ в каструлю

Раніше таке блюдо, як фарширований перець з м'ясом і рисом в каструлі, користувалося неймовірною популярністю: його готували, напевно, в кожній родині, і кожна господиня мала свій власний рецепт приготування. Без & nbsp; секретів справу, звичайно, не обходилося! Хтось клав в начинку свіжі пряні трави, хтось використовував для фарширування виключно яловичий фарш, а хтось обов'язково робив особливу піджарку, яка робила смак страви напрочуд насиченим. Наш рецепт як раз з останніх. І якщо ви ніколи раніше не готували фарширований перець з м'ясом і рисом подібним чином, зробіть це неодмінно. Дивний аромат по всьому будинку & nbsp; в процесі приготування, а потім чудові гастрономічні враження гарантуємо!

ФАРШИРОВАНИЙ ПЕРЕЦ З м'ясом І РИСОМ У каструлю

Інгредієнти

  • круглозерний рис – 180 г
  • ріпчасті цибулини середнього розміру – 4 шт.
  • фарш з баранини або яловичини – 500 г
  • суміш свіжомелених зіри, коріандру і сушеного естрагону – 1 ст. л.
  • солодкий перець – 1,5 кг
  • морква середнього розміру – 2 шт.
  • помідори середнього розміру – 4 шт.
  • рослинне масло – 4 ст. л.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • мелений червоний перець – на кінчику ножа
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготуйте фарш для начинки перцю. Рис промийте питною водою до тих пір, поки вона не стане прозорою. Цибулини (2 шт.) Очистіть і наріжте маленькими кубиками. Крок 2 Перемішайте у великій мисці м'ясний фарш, промитий рис і нарізану цибулю. Приправте сіллю, меленим чорним перцем і прянощами. Дуже ретельно перемішайте. Крок 3 Стручки солодкого перцю вимийте і висушіть. Зріжте верхівки у вигляді «кришечок». Видаліть насіння і внутрішні перегородки. Два стручка солодкого перцю відкладіть в сторону. Крок 4 Підготовлений солодкий перець начините вийшов м'ясним фаршем. Щільно укладайте його по краях стручків, залишаючи невеликий простір в центрі для набрякання рису (якщо робити це занадто щільно, що збільшилася в обсязі начинка розірве стінки). Крок 5 Решта цибулини наріжте півкільцями або часточками. Морква вимийте, очистіть і наріжте соломкою. Помідори надріжте хрест-навхрест і кілька разів обдайте окропом. Потім полийте холодної і очистіть від шкірки. Крок 6 М'якоть помідорів наріжте кубиками. Що залишився солодкий перець наріжте соломкою. У сковороді нагрійте масло і підрум'яньте цибулю до золотистого кольору. Додайте моркву і, помішуючи, смажте 10 хвилин. Крок 7 Викладіть в сковороду до овочів помідори і солодкий перець. Перемішайте. Посоліть, посипте меленим червоним перцем. Гасіть на середньому вогні без кришки 7 хвилин. Крок 8 Покладіть фарширований перець дуже щільно в каструлю з товстим дном. Чим менше залишиться вільного простору, тим краще. Викладіть зверху смажені овочі. Крок 9 Залийте окропом так, щоб вона ледь доходила до краю верхнього шару. Покладіть лавровий лист і доведіть до кипіння. Томіть на мінімальному вогні під кришкою 50-60 хвилин. Корисна порада

Фарширований перець з м'ясом і рисом можна мучити не в воді, а в соусі. Для цього з'єднаєте в рівних частинах густі вершки і томатний соус, потім розбавте гарячим бульйоном і вийшла сумішшю залийте підготовлені овочі в каструлі.

До речі

Фарширований перець з м'ясом і рисом слід готувати в каструлі з товстими стінками (підійде качатницю або казан). Така ємність відмінно тримає тепло, і інгредієнти страви ідеально прогріваються, насичуючись соками один одного.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)