ФРАНЦУЗЬКА ЗАПІКАНКА з яловичої рубців

Інгредієнти

  • яловичий рубець – 1 кг
  • вино біле сухе – 250 мл
  • часник – 2 зубчики
  • перець чорний – 5 горошин
  • черешки селери – 3 шт.
  • томати у власному соку – 500 г
  • лист лавровий – 1 шт.
  • бульйон м'ясний – 2 л
  • гвоздика – 2 шт.
  • масло вершкове – 50 г
  • масло рослинне – 50 мл
  • морква середнього розміру – 3 шт.
  • цибуля дрібний – 2 шт.
  • швейцарський сир – 100 г
  • гірчиця – 2 ст. л.
  • сіль – за смаком

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Рубець ретельно очистити жорсткою щіткою, промити і нарізати шматками довжиною 5 см і шириною 1 см. Крок 2

 ФРАНЦУЗЬКА ЗАПІКАНКА з яловичої рубці

Помістити рубець в каструлю з 2 л води, довести до кипіння, зняти піну і варити 1 год. Відкинути на друшляк. Крок 3

ФРАНЦУЗЬКА ЗАПІКАНКА з яловичої рубці

Морква, цибуля і часник очистити. Черешки селери вимити. Нарізати овочі невеликими шматочками. Крок 4

ФРАНЦУЗЬКА ЗАПІКАНКА з яловичої рубці

розігріти в сотейнику вершкове і рослинне масло, обсмажити цибулю і моркву, 6 хв. Додати селеру і часник, готувати ще 1 хв. Крок 5

ФРАНЦУЗЬКА ЗАПІКАНКА з яловичої рубці

Покласти до овочів шматочки рубця і гірчицю. Перемішати. Влити вино і готувати, поки воно повністю не випарується. Влити бульйон, довести до кипіння. Додати розім'яті томати разом з соком. Зменшити вогонь і готувати під нещільно закритою кришкою 5 ч. За 20 хв. до готовності додати лавровий лист, горошини перцю і гвоздику. Приправити сіллю. Крок 6

ФРАНЦУЗЬКА ЗАПІКАНКА з яловичої рубці

Акуратно викласти вміст сотейника в форму для запікання. Сир натерти на тертці, посипати зверху. Поставити в розігріту до 200 & deg; C духовку на 10 хв.

0/5 (0 Reviews)