Французький пиріг-пошиття

Такий паштет у вигляді пирога можна подати як гарячу або холодну закуску, стостамі або крекерами.

Інгредієнти

  • 400 г свинини без кісток
  • 150 г бекону одним шматком
  • стебловий селера – 1 стебло
  • сіль
  • 1 упаковка (400 г) листкового тіста
  • цибуля ріпчаста – 1 цибулина
  • 15 мл коньяку
  • 100 г свіжих хлібних крихт
  • яйце – 1 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ФРАНЦУЗЬКИЙ ПИРІГ-ПОШИТТЯ

Свинину вимити, нарізати невеликими шматочками. Подрібнити в кухонному комбайні або нарубати гострим ножем (але не використовувати м’ясорубку).

Крок 2

ФРАНЦУЗЬКИЙ ПИРІГ-ПОШИТТЯ

Лук і селеру вимити, цибулю подрібнити, стебло селери нарізати шматочками. Бекон нарізати кубиками. Крок 3

ФРАНЦУЗЬКИЙ ПИРІГ-ПОШИТТЯ

свинячий фарш перекласти в миску, додати цибулю, селеру, бекон, хлібні крихти і злегка збите яйце. Приправити сіллю і перцем, додати коньяк. Перемішати, накрити плівкою і помістити в холодильник на 10 хв.

Крок 4

ФРАНЦУЗЬКИЙ ПИРІГ-ПОШИТТЯ

Тісто розрізати на 2 частини і розкачати в пласти прямокутної форми. Прямокутну форму для випічки вистелити пергаментом, змастити його олією, укласти на дно один пласт тесту так, щоб воно злегка виходило за краї форми.

Крок 5

ФРАНЦУЗЬКИЙ ПИРІГ-ПОШИТТЯ

духовку розігріти до 210 ° С. Заповнити форму начинкою, розрівняти поверхню руками.

Крок 6

ФРАНЦУЗЬКИЙ ПИРІГ-ПОШИТТЯ

другим шаром тіста накрити начинку, защипати краї. Зробити в поверхні пирога 2-3 отвори. Накрити плівкою і помістити в холодильник на 15 хв. Змастити пиріг яйцем. Поставити в духовку і випікати 45 хв. Зменшити температуру до 180 ° С і випікати ще 1 ч. Якщо верх почне надто підрум’янюватися, накрити пиріг фольгою.

5/5 (1 Review)