Такий паштет у вигляді пирога можна подати як гарячу або холодну закуску, стостамі або крекерами.
Інгредієнти
- 400 г свинини без кісток
- 150 г бекону одним шматком
- стебловий селера – 1 стебло
- сіль
- 1 упаковка (400 г) листкового тіста
- цибуля ріпчаста – 1 цибулина
- 15 мл коньяку
- 100 г свіжих хлібних крихт
- яйце – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Свинину вимити, нарізати невеликими шматочками. Подрібнити в кухонному комбайні або нарубати гострим ножем (але не використовувати м’ясорубку).
Крок 2
Лук і селеру вимити, цибулю подрібнити, стебло селери нарізати шматочками. Бекон нарізати кубиками. Крок 3
свинячий фарш перекласти в миску, додати цибулю, селеру, бекон, хлібні крихти і злегка збите яйце. Приправити сіллю і перцем, додати коньяк. Перемішати, накрити плівкою і помістити в холодильник на 10 хв.
Крок 4
Тісто розрізати на 2 частини і розкачати в пласти прямокутної форми. Прямокутну форму для випічки вистелити пергаментом, змастити його олією, укласти на дно один пласт тесту так, щоб воно злегка виходило за краї форми.
Крок 5
духовку розігріти до 210 ° С. Заповнити форму начинкою, розрівняти поверхню руками.
Крок 6
другим шаром тіста накрити начинку, защипати краї. Зробити в поверхні пирога 2-3 отвори. Накрити плівкою і помістити в холодильник на 15 хв. Змастити пиріг яйцем. Поставити в духовку і випікати 45 хв. Зменшити температуру до 180 ° С і випікати ще 1 ч. Якщо верх почне надто підрум’янюватися, накрити пиріг фольгою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!