Щі З МОЛОДОЇ КАПУСТИ СО СВИНИНОЮ

Молода капуста дуже ніжна і володіє делікатним, трохи солодкуватим смаком. Важливо пам'ятати, що щі з молодої капусти варяться набагато швидше, ніж з капусти дозрілої, тому важливо, щоб м'ясо було повністю готове, і тільки потім в бульйон додати овочі. Слідкуйте за капустою – вона не повинна перетравитися, якщо вона зовсім молода то покладіть її в щі самої останньої.

Інгредієнти

  • свинина ( лопатка, шия) – 700 г
  • пучок петрушки – 1 шт.
  • сіль – за смаку
  • лист лавровий – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • картопля – 3 шт.
  • томати у власному соку – 150 г
  • пучок кропу – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • товчений часник – 3 зубчики
  • качан молодої капусти – 1 шт.
  • масло рослинне – 2 ст. л.
  • сметана

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Щі З МОЛОДОЇ КАПУСТИ СО СВИНИНОЮ

Свинину вимити, покласти в каструлю з 2,5 л холодної води, довести до кипіння. Зняти шумівкою піну і варити на середньому вогні під нещільно закритою кришкою 2 ч. Для супу найкраще вибрати шматок свинини з кісточкою і невеликим прошарком жиру. Крок 2

Щі З МОЛОДОЇ КАПУСТИ СО СВИНИНОЮ

Цибулю, моркву, картоплю і часник очистити. Цибулю і моркву нарізати тонкою соломкою, часник – тонкими пластинами. Картоплю нарізати брусочками і покласти в миску з холодною водою. З капусти зняти верхні листки. Кочан сполоснути і дуже тонко нашаткувати, видаливши качан. Крок 3

Щі З МОЛОДОЇ КАПУСТИ СО СВИНИНОЮ

Розігріти в сотейнику рослинне масло і обсмажити цибулю і моркву, 5 хв. Додати розім'яті томати разом з соком, що виділився, тушкувати 5 хв. Зняти з вогню. Крок 4

Щі З МОЛОДОЇ КАПУСТИ СО СВИНИНОЮ

Свинину вийняти з бульйону, дати їй трохи охолонути, потім нарізати невеликими шматочками. Бульйон процідити і довести до кипіння. Крок 5

Щі З МОЛОДОЇ КАПУСТИ СО СВИНИНОЮ

Картопля відкинути на друшляк і додати в киплячий бульйон разом з капустою, варити 10 хв. Крок 6

Щі З МОЛОДОЇ КАПУСТИ СО СВИНИНОЮ

Покласти в щі обсмажені овочі і варити ще 10 хв. Приправити сіллю і перцем. Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. Додати в щі свинину, лавровий лист, часник і зелень. Зняти з вогню і залишити під кришкою на 25 хв. Подавати зі сметаною.

0/5 (0 Reviews)