ФРИКАДЕЛЬКИ У пряних Шафран-лимонного соусі

Ми думаємо, що з усіх літературних & nbsp; героїв справжніми гастрономі можна назвати деяких персонажів Чехова і Гоголя, Ніро Вульфа, & nbsp; місіс Хадсон, кота Бегемота, Пантагрюеля & hellip; Ну ще десятка два набереться. Але незаперечним & nbsp; авторитетом для нас був і залишається Карлсон. Плюшки! Іменинний пиріг! Варення! Фрикадельки !!!

ФРИКАДЕЛЬКИ У пряних шафран-лимонного соусі

Інгредієнти

  • по 500 г м'якоті телятини і пісної баранини
  • 150 г курдючного сала або солоного свинячого сала
  • 100 г вершкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • середній пучок петрушки
  • середній пучок зеленої цибулі
  • по щіпці сушеного орегано, чебрецю і майорану
  • 1 -1,5 склянки хороших панірувальних сухарів
  • сіль, мелений чорний перець
  • масло для фритюру

Для соусу

  • 500 мл вершків жирністю 20%
  • 2 зубчики часнику
  • 1 паличка кориці
  • 1 ч. Л. запашного перцю горошком
  • 1/2 ч. л. чорного перцю горошком
  • цедра половини лимона
  • 1 ч. л. ниток шафрану

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ФРИКАДЕЛЬКИ У пряних Шафран-лимонного соусі

Подрібніть в м'ясорубці або комбайні баранину, телятину і сало. Окремо подрібніть зелень і часник в однорідну пасту (можна підлити трохи води). Змішайте часниково-трав'яну пасту і всі види м'яса. Приправте сіллю і перцем, дуже ретельно вимішайте, а потім відбийте об стіл протягом 10-15 хв., Щоб суміш була щільною і не розпадалася при смаженні. Крок 2

ФРИКАДЕЛЬКИ У пряних Шафран-лимонного соусі

Масло наріжте маленькими кубиками. Змоченими в теплій воді руками беріть близько 1 ст. л. фаршу, кладіть в центр шматочок масла і формуйте кульку. Крок 3

ФРИКАДЕЛЬКИ У пряних ШАФРАННО- лимонного соусі

Змішайте в глибокій тарілці панірувальні сухарі, чорний перець, орегано, чебрець і майоран. Обвалюють у цій суміші фрикадельки і викладайте на дошку. Крок 4 Розігрійте масло для фритюру до 170 ° С. Партіями обсмажуйте фрикадельки до золотистого кольору, приблизно по 7-9 хв. кожну партію. Готові фрикадельки викладайте на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Тримайте теплими. Крок 5 Для соусу замочіть шафран в 2 ст. л. окропу на 20 хв. Роздавите зубчики часнику, не очищаючи їх. Влийте вершки в сотейник, покладіть часник, перець горошком і розламану паличку кориці, доведіть до кипіння і готуйте на середньому вогні 20 хв. Потім процідіть, поверніть вершки в сотейник, влийте шафранну воду і всипте подрібнену цедру. Знову доведіть до кипіння і перелийте в теплу мисочку. Подавайте до теплих фрикадельок. До речі

Панірувальні сухарі найкраще зробити вдома. Для цього гарненько підсушіть в тостері кілька шматків білого хліба або хліба з різними насінням. Хліб не повинен підгоріти! Остудіть отримані тости і сміливі їх & nbsp; в крихту в блендері, комбайні або кавомолці.

0/5 (0 Reviews)