ФРИКАДЕЛЬКИ В ТОМАТІ з ароматним рисом

ФРИКАДЕЛЬКИ В ТОМАТІ з ароматним рисом

Інгредієнти

для соусу:

  • зелень (петрушка, кріп)

для рису:

  • вино біле сухе – 0,5 склянки

для рису:

  • часник – 2-3 зубчики
  • рис пропарений – 1 чашка
для рису:

  • копчена грудинка або корейка – 50 г

для соусу:

  • борошно пшеничне – 1 ч. л.
  • бульйон або вода – 0,5 чашки

для соусу :

  • помідори – 4-5 стиглих м'ясистих або або томати у власному соку 500 г

для соусу:

  • морква – 1 шт.
  • 1 лавровий лист + 2 горошини запашного перцю
  • масло рослинне – 2 ст. л.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.

для фрикадельок:

  • яйця – 1 шт.

для фрикадельок:

  • хлібний м'якуш і молоко для замочування

для фрикадельок:

  • зелень (кріп або петрушка)
  • м'ясо (фарш) – 0,5 кг
  • цибуля ріпчаста – 1 шт .

Покроковий рецепт приготування

Важливо: рис промити і залити окропом! Тепер готуємо: 1. Робимо фрикадельки: м'якуш замочуємо в молоці, віджимаємо і прокручуємо через м'ясорубку разом з фаршем та цибулею, вбиваємо яйце, всипаємо рубану зелень, солимо, перчимо, вимішуємо, формуємо фрикадельки, обсмажуємо їх на рослинному маслі до скоринки з обох сторін і перекладаємо в ємність, де будемо їх потім гасити. 2. Готуємо соус: Частина перша: цибулю ріжемо кубиками, моркву тремо на крупній тертці, обсмажуємо все до золотистого кольору на рослинній олії і викладаємо зверху на фрикадельки. Частина друга: в сковороді розігріваємо олію, кладемо лавровий лист + запашний перець і хвилини три обсмажуємо. Томати можна натерти на тертці, викинувши шкірку, або обдати окропом, зняти шкірку і нарізати кубиками, в будь-якому випадку викладаємо їх на сковороду. Прогріваємо, всипаємо рубану зелень, перемішуємо, солимо, цукром, перчимо і маленькими порціями (бажано через сито) всипаємо борошно щоб не було грудок, розводимо бульйоном або водою і на слабкому вогні залишаємо на 15 хвилин, потім вливаємо до фрикадельок. Все це тушкуємо хвилин 30 до повної готовності. 3. Готуємо рис: у сковороді з високими бортами (або відразу в казанку) гріємо масло і обсмажуємо часник. Часник видаляємо. Цибулю ріжемо кубиками і обсмажуємо, додаємо грудинку, нарізану слайсами. Коли все гарненько прожариться і по максимуму віддасть жир, грудинку прибираємо. Злити воду з рису і викласти на сковороду, гарненько перемішати і дати йому насититися жирами, потім влити вино і довести до готовності. Сіль додати за смаком.

0/5 (0 Reviews)