М'ЯСНА ЗАПІКАНКА з картоплею І овочами

М'ЯСНА ЗАПІКАНКА з картоплею І овочами

Інгредієнти

  • морква – 1 шт
  • молоко – 80 мл
  • масло рослинне – 2 ст. л.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт
  • сіль
  • часник – 2 зубчики
  • бульйон м'ясний – 450 мл
  • лавровий лист – 2 шт
  • картопля – 900 г
  • пюре томатне – 2 ст. л.
  • масло вершкове – 3/2 ст. л.
  • перець зелений солодкий – 1 шт
  • пармезан – 100 г
  • борошно – 2 ст. л.
  • яловичий фарш – 500 г

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

М'ЯСНА ЗАПІКАНКА з картоплею і овочами

Лук, часник і моркву очистити. З перцю видалити серцевину. Цибулю і часник порубати, морква і перець дрібно нарізати. У сковороді розігріти масло, покласти овочі і обсмажувати їх, помішуючи, 10 хв. Додати фарш і готувати, помішуючи, на сильному вогні до коричневого кольору. Крок 2

М'ЯСНА ЗАПІКАНКА з картоплею І овочами

Додати томатне пюре і борошно. Готувати ще 2-3 хв. Влити бульйон, покласти лавровий лист. Гасити на невеликому вогні 10 хв. Зняти з вогню, лавровий лист видалити. Крок 3

М'ЯСНА ЗАПІКАНКА з картоплею І овочами

Відварити картоплю в киплячій підсоленій воді. Воду злити, картоплю розім'яти в пюре. Додати молоко і вершкове масло, приправити сіллю і перцем, ретельно перемішати. Крок 4

М'ЯСНА ЗАПІКАНКА з картоплею І овочами

Розігріти духовку до 200 ° С. Перекласти фарш з овочами в форму для запікання, зверху покрити шаром картопляного пюре. Крок 5

М'ЯСНА ЗАПІКАНКА з картоплею І овочами

Сир натерти на крупній тертці, посипати ним запіканку. Поставити форму на деко і запікати 25 хв., До золотистої скоринки. Спробуйте в цьому рецепті замінити картопля вареними макаронами. А начинку можна зробити практично з будь-яких овочів, які є під рукою. Готувати таку запіканку зовсім не важко, а виглядає вона завжди ефектно і ідеально підходить для сімейної вечері.

0/5 (0 Reviews)