ходжентской Плов

ходжентской Плов

Інгредієнти

  • морква – 250 г
  • коріандр, насіння – 1 ч. л.
  • масло рослинне – 120 мл
  • чорний перець мелений – 1,5 ч. л.
  • сіль – за смаком
  • виноградне листя
  • часник – 1 головка
  • фарш з баранини – 500 г
  • цибулина – 5 шт.
  • рис білий довгозерний – 500 г
  • яйця – 1 шт.
  • зіра – 1 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Рис ретельно промити. Остання вода повинна бути прозорою. Залити рис свіжою водою, додати дрібку солі і залишити на 2 години. Цибулю і моркву очистити. 3 цибулини нарізати тонкими півкільцями, всю моркву – соломкою. Часник очистити від верхньої лушпиння, але не розділяти на зубчики. Що залишився лук сильно подрібнити і перетерти з 1,5 ч. Л. солі. Додати м'ясний фарш, яйце і чорний перець, добре вимішати. Крок 2

ходжентской Плов

Виноградне листя промити, скласти в миску і залити крутим окропом. Через 2 хв. ще раз промити холодною водою. Крок 3

ходжентской Плов

Покласти на кожен лист по 1 ст. л. фаршу, згорнути конвертиком і поставити в холодильник. Крок 4

ходжентской Плов

Казан або товстостінну каструлю добре розігріти, влити олію і прожарити його до появи світлого серпанок. Покласти кільця цибулі і, помішуючи, обсмажити його на сильному вогні до темно-золотистого кольору, 7 хв. Додати моркву, смажити 10 хв., Злегка помішуючи. Крок 5

ходжентской Плов

Покласти в зірвак підготовлену долму, часник, зіру і коріандр, посолити. Влити 1 склянку окропу, зменшити вогонь і тушкувати зірвак 30 хв. Крок 6

ходжентской Плов

Рис ще раз промити , дати стекти всій воді. Викласти рис на зірвак рівним шаром, збільшити вогонь до максимуму і влити через шумовку в казан окріп так, щоб він покрив рис шаром 3 см. Як тільки вода піде з поверхні рису, зменшити вогонь до середнього і варити до готовності рису. Готовність перевіряється так само, як в узбецькому плові, за допомогою шумівки. Зробити в рисі проколи, накрити тарілкою. Зменшити вогонь до мінімуму і залишити плов на 30 хв.

0/5 (0 Reviews)