ФРИКАДЕЛЬКИ В ТОМАТНОМУ соусі

Фрикадельки в томатному соусі & mdash; страва смачна, ситна, просте в приготуванні і дуже бюджетне. За що ми його, власне, і любимо! Цікаво, що в основі фаршу можуть бути як яловичина в чистому вигляді, так і в суміші зі свининою, а також курка або індичка і навіть рибне філе. Тобто, чи не кожен зможе знайти & laquo; свою & raquo; основу, зберігши ідею рецепта. Головне & mdash; щоб самі фрикадельки були маленькими, що не більше волоського горіха кожна. Тоді вони відмінно вберуть томатний соус і вийдуть дуже смачними і соковитими!

 ФРИКАДЕЛЬКИ В ТОМАТНОМУ соусі

ФРИКАДЕЛЬКИ В ТОМАТНОМУ соусі

Інгредієнти

  • білий підсушений хліб без кірки – 200 г
  • молоко – 200 мл
  • часник – 1-2 зубчики
  • петрушка – 2 гілочки
  • твердий сир – 100 г
  • фарш (яловичина, свинина, птиця) – 600 г
  • яйця – 2 шт.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • рослинне масло – 60 мл
  • протерті томати – 1 л
  • питна вода – 130 мл
  • сіль, перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ФРИКАДЕЛЬКИ В ТОМАТНОМУ соусі

Для приготування фрикадельок в томатному соусі білий хліб розкришити в невелику миску і залийте холодним молоком. Залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі, потім відіжміть. Крок 2

ФРИКАДЕЛЬКИ В ТОМАТНОМУ соусі

Зубчики часнику очистіть і роздушіть плоскою стороною ножа. Дрібно порубати. Петрушку вимити, обсушити і обірвіть листочки. Дуже дрібно наріжте. Сир натріть на дрібній тертці. Крок 3

ФРИКАДЕЛЬКИ В ТОМАТНОМУ соусі

Приготуйте фарш для фрикадельок. Для цього готовий м'ясний викладіть в миску, додайте хліб, яйця, подрібнений часник і петрушку, тертий сир. Посоліть і поперчіть. Вимісити і залиште на 10 хвилин. Крок 4

ФРИКАДЕЛЬКИ В ТОМАТНОМУ соусі

Сформуйте фрикадельки: набирайте трохи фаршу і скочується кульки розміром з волоський горіх, періодично змочуючи руки у воді. Завдяки такій маніпуляції м'ясо не буде прилипати до пальців і долонь. Крок 5

ФРИКАДЕЛЬКИ В ТОМАТНОМУ соусі

Приготуйте томатний соус для фрикадельок. Цибулю очистіть і дрібно порубати. У широкому сотейнику або каструлі з товстим дном нагрійте масло. Викладіть цибулю і, помішуючи, смажте 5 хвилин. Крок 6

ФРИКАДЕЛЬКИ В ТОМАТНОМУ соусі

До смаженого цибулі додайте протерті томати. Влийте воду, посоліть і поперчіть за смаком. Доведіть до кипіння і варіть томатний соус на середньому вогні 3 хвилини. Крок 7

ФРИКАДЕЛЬКИ В ТОМАТНОМУ соусі

У вийшов томатний соус додайте фрикадельки. Вогонь збавте до слабкого. Гасіть фрикадельки в соусі протягом 10-50 хвилин. Періодично помішуйте. Як гарнір ідеально підійде картопляне пюре, відварений рис, гречка або будь-яка паста. Корисна порада

Для приготування фрикадельок в томатному соусі можна брати не підсушений білий хліб, а така ж кількість панірувальних сухарів. Їх слід аналогічним чином залити & nbsp; молоком і дати гарненько набрякнути.

До речі

В томатний соус для фрикадельок можна також додати зубчик часнику, пропущений через прес, або будь-які сушені трави на ваш смак. Деякі кладуть в нього пару ложок сметани або вершків. Спробуйте!

0/5 (0 Reviews)