Інгредієнти
- 400 г пісного яловичого фаршу
- 200 г жирного свинячого фаршу
- 1,5 склянки сухих хлібних крихт
- молоко
- 1 маленьке кисло-солодке яблуко
- 1 маленька цибулина
- 2 яйця
- 0,5 ч. Л. свежемолотого запашного перцю
- сіль, мелений чорний перець
- масло для обсмажування
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> брусничний соус для подачі
для вершкового соусу:
- 600 мл жирних вершків
- 100 мл міцного м'ясного бульйону
- 1 середня цибулина
- 1 середнє кисло-солодке яблуко
- 3 ст. л. вершкового масла
- 3 ст. л. борошна
- 2-3 ст. л. соєвого соусу
- мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для фрикадельок залити хлібні крихти такою кількістю молока, щоб воно повністю покрило крихти, залишити набухати на 5-10 хв. Потім додати злегка збиті яйця. Крок 2
Натерти на тертці або подрібнити в комбайні очищені цибулю і яблуко, віджати зайвий сік, змішати м'якоть зі свинячим і яловичим фаршем. Посолити, додати обидва види перцю, вимісити руками. Потім змішати з хлібно-яєчною масою, вимісити дуже ретельно. Крок 3
Змочуючи руки в гарячій воді, скачати фрикадельки розміром з волоський горіх, викласти на змащене олією тацю і поставити в холодильник на 30 хв. Крок 4
Тим часом приготувати соус: очистити і нарізати невеликими шматочками цибулю і яблуко. У сковороді розтопити масло, обсмажити цибулю і яблуко, 4 хв. Додати борошно, обсмажувати 4 хв. Часто помішуючи, влити бульйон, а потім вершки, стежити, щоб не було грудок. Готувати 5-7 хв. Приправити соус перцем і соєвим соусом, готувати ще 3 хв., Потім процідити через сито. Крок 5
Фрикадельки обсмажити в суміші рослинного і вершкового масла до рум'яної скоринки з усіх боків. Подавати фрикадельки гарячими, з вершковим і брусничним соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!