ФРИКАДЕЛЬКИ З БАРАНИНИ з горіхами Пінії І айвою

Основне благословення новорічного столу звучить так: & laquo; Дай нам, Боже, стати на чолі, а не в хвості & raquo ;. При цьому чільному місці подають страву, зроблене з голови, частіше & ndash; баранячої, або голову від фаршированої риби. Взагалі, страви з баранини завжди були прийняті за столом в Новий Рік. Адже саме тоді відбулося жертвоприношення Ісаака і в останню секунду Авраам побачив ягня, якого Господь йому послав, зрозумівши, що Авраам випробування своє пройшов. У багатьох єврейських громадах Ірану, Іраку і Курдистану традиційною стравою стали тефтелі з баранини & ndash; кюфта. А ще в Новий Рік прийнято подавати на стіл щойно дозрілі плоди. В даному випадку це айва, яка прекрасно доповнить соус до тефтелі.

ФРИКАДЕЛЬКИ З БАРАНИНИ з горіхами Пінії І айвою

Інгредієнти

  • 1 кг фаршу з баранини
  • 1, 5 склянки горішків пінії (кедрових)
  • 1 стакан сухарів із пшеничного хліба (бажано цільнозернового)
  • 1 велика цибулина
  • великий пучок різної зелені (петрушка, тархун, базилік)
  • по 1 ст. л. мелених кориці, чорного і запашного перцю
  • по 1/2 ст. л. мелених гвоздики і зіри
  • 125 мл оливкової олії «екстра вірджин» і трохи для змащування форми

Для соусу:

  • 1/2 склянки чорносливу без кісточок
  • 1/2 склянки кураги
  • 2 великі айви
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 3 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Зелень дрібно порубати. Крок 2 У великій мисці змішайте фарш, сухарі, зелень, цибулю і горіхи, додайте прянощі і 125 мл оливкової олії. Закрийте миску з фаршем харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 30 хв. Крок 3 Залийте чорнослив і курагу окропом, щоб плоди були повністю покриті водою. Коли вода охолоне, злийте її в окремий посуд і збережіть. Чорнослив і курагу подрібніть. Крок 4 Айву очистіть від шкірки і насіння, наріжте тонкими скибочками. Поріжте цибулю-порей тонкими кільцями. Крок 5 Розігрійте сотейник з оливковою олією і на середньому вогні обсмажте цибулю-порей до м'якості, додайте чорнослив і курагу. Влийте рідина з-під сухофруктів, щоб вийшов соус середньої густоти. Додайте айву. Посоліть і поперчіть, готуйте ще 3-4 хв. Якщо соус надто густий, додайте ще трохи рідини або окропу. Крок 6 Дістаньте фарш з холодильника і мокрими руками скачайте тефтелі розміром з м'ячик для пінг-понгу. Крок 7 Розігрійте велику сковороду з маслом і обсмажте тефтелі порціями до рум'яної скоринки. Перекладайте готові тефтелі в сотейник з соусом. Гасіть тефтелі на слабкому вогні під кришкою 30 мін.Подавайте з білим рисом і зеленою квасолею. До речі

Якщо ви любите однорідний соус, то просто подрібніть його блендeром перед тим, як додати в сотейник фрикадельки.

0/5 (0 Reviews)