ФРИКАДЕЛЬКИ З БАРАНИНИ З йогуртовий соусом

ФРИКАДЕЛЬКИ З БАРАНИНИ З йогуртовий соусом

Інгредієнти

  • 1 кг баранини з жирком (20-25% від загальної ваги)
  • 120 г хліба без кірок
  • 150 мл нежирних вершків
  • 3 середні цибулини
  • 1 ч. л. насіння зіри

Для соусу:

  • 500 г кислого молока
  • 50 г кінзи
  • 10-12 зубчиків часнику
  • 70-100 мл оливкової олії
  • сіль, чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Заздалегідь приготуйте соус. Для цього вилийте кисле молоко в рушник, зв'яжіть кінці і підвісьте стікати на 4 ч. Крок 2 Додайте зроблену в ступці або блендером пасту з кінзи, часнику, оливкового масла, солі і чорного перцю. Цей соус може стояти в холодильнику 24 год. Крок 3 Для фрикадельок проверніть через м'ясорубку баранину. Замочіть хліб в вершках. Крок 4 Наріжте цибулини, обсмажте в оливковій олії, 5 хв. Додайте насіння зіри, обсмажуйте 3 хв. Проверните через м'ясорубку, потім проверніть хліб. Змішайте м'ясо, цибулю і хліб, посоліть, поперчіть, вимісити і відбийте. Крок 5 Скачайте фрикадельки розміром з волоський горіх, викладіть на застелений папером для випічки деко і поставте в холодильник на 1-24 год. Перед подачею розігрійте духовку до 220 ° С. Випікайте фрикадельки 10 хв. Подавайте гарячими, з холодним соусом.

0/5 (0 Reviews)