ФРИКАДЕЛЬКИ З БАРАНИНИ З зирой, фаршировані винограду

Баранячий фарш & ndash; дивовижна річ. Що з нього ні зроби & ndash; все смачно. Але у цих фрикадельок є один секрет & ndash; ховається всередині виноградина, буквально вибухає в роті солодким соком.

Інгредієнти

  • 2 ст. л. зіри
  • маленький пучок м'яти
  • 1 велика цибулина
  • оливкова олія
  • 1 кг фаршу з баранячої лопатки
  • 1/2 склянки крихт свіжого хліба
  • 2 яйця
  • велике гроно не дуже дрібного білого винограду без кісточок
  • мука
  • сіль
  • мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Зіру злегка підсмажте на сковорідці, струшуючи, на середньому вогні 1-2 хв. Всипте гарячу зиру в ступку і розітріть досить дрібно. Листочки м'яти подрібніть (стебла не знадобляться). Крок 2 Лук дуже дрібно наріжте. Розігрійте в сковороді 2 ст. л. масла, покладіть цибулю, на середньому вогні смажте, помішуючи, до золотистого кольору, 15 хв. Крок 3 У великій мисці змішайте фарш з цибулею, м'ятою і крихтами; приправте зирой, сіллю, перцем. Потім додайте злегка збиті яйця і вимісити до однорідності. Крок 4 Виноград зніміть з гілочки. Кладіть на долоню приблизно 2 ч. Л. фаршу, формуйте корж, на неї – виноградину. Скатуйте щільну кульку так, щоб виноградина була повністю закрита фаршем. Крок 5 Обваляйте фрикадельки в борошні. Сильно розігрійте масло в глибокій каструлі (шаром приблизно 6 см), але не даючи йому диміти. Порціями обсмажуйте фрикадельки до золотистої скоринки, перевертаючи, 1-2 хв. Обсмажені фрикадельки викладайте на паперові рушники, а потім перекладайте в жароміцних форму. Крок 6 Доведіть фрикадельки до готовності в розігрітій до 180 ° С духовці, 10 хв. Подавайте з зеленим салатом-мікс. До речі

Постарайтеся готувати фрикадельки з домашнього фаршу, а не покупного. У покупному зазвичай дуже багато жиру & ndash; до нього потрібно додати м'яти (рази в два) і не смажити фрикадельки у фритюрі. Або підсмажте їх на сухій сковорідці, або відразу запікайте в духовці при 220 & deg; С в режимі гриль + конвекція.

0/5 (0 Reviews)