Запіканка баклажанів “МЕЛАНЗАНА”

Ця страва коштує кожної витраченої хвилини вашого часу, але про це ви дізнаєтеся тільки, коли воно буде готове. А до цього доведеться потрудитися. Так-так, воно не з простих.

Інгредієнти

  • 2 баклажана
  • 350 г яловичого фаршу
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 гілочка свіжого розмарину
  • 300 г подрібнених помідорів у власному соку
  • 100 мл червоного вина
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г пшеничного борошна
  • 350 мл молока жирністю 3,5%
  • 125 г сиру моцарелла (розсільна)
  • 250 мл рослинного масла
  • сіль, мелений чорний перець
  • 150-200 мл води або бульйону

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для початку баклажани наріжте на кружечки товщиною максимум 1 см, посоліть, залиште на 10 хвилин. Потім розігрійте рослинне масло і обсмажте баклажани до напівготовності. Обсмажені баклажани викладайте на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло.

Крок 2 Цибулю дрібно наріжте і обсмажте його на рослинному маслі протягом 10 хвилин до м’якості. Потім додайте дрібно рубаний часник, розмарин і смажте ще 1 хвилину. Додайте м’ясний фарш і готуйте його до зміни кольору. Додайте подрібнені помідори і вино. Готуйте ще 10-12 хвилин. Доведіть до смаку, приправивши сіллю і перцем.

Крок 3 Приготуйте соус. У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте борошно, прогрійте 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Не припиняючи помішувати, додайте молоко, вливаючи тонким струмком, щоб не було грудочок. Приправте за смаком.

Крок 4 Форму для запікання натріть часником і викладіть перший шар баклажанів. Далі шар фаршу, потім 2 столових ложки соусу, повторіть шари. Моцареллу розламайте на маленькі шматочки, розподіліть по поверхні запіканки. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 7-10 хвилин. Корисна порада

Найкраще готувати запіканку їх сезонних вітчизняних овочів. Бешамель можна замінити жирними вершками. Фарш вибирайте на ваш смак: яловичий, курячий, свинячий або змішаний. Але тільки не рибний!

До речі

Запіканку можна приготувати заздалегідь, а запекти перед приходом гостей.

0/5 (0 Reviews)