МУСАКА з картоплею і фарш

Якщо ви коли-небудь, будучи в Греції, пробували мусака з картоплею і фаршем, то напевно неодноразово думали про те, щоб приготувати її після повернення додому. Однак мало хто реалізує цю ідею на практиці: рецепт здається дуже вже складносурядні. Ми уважно вивчили кілька варіантів приготування мусака і вивели з них свій, досить зручний у виконанні і не дуже довгий (всього півтори години, з яких 30 хвилин блюдо буде спокійно & laquo; зріти & raquo; в духовці без вашої участі). Виходить же така запіканка настільки смачною, що вміст форми зникає зі столу за лічені хвилини. Неодмінно приготуйте мусака з картоплею і фаршем на нашу рецептом і переконайтеся, що він дійсно відмінно працює!

 МУСАКА з картоплею і фарш

Інгредієнти

  • 1 кг великих картоплин
  • 400 г фаршу з жирком (краще суміші баранини і яловичини)
  • 3 упаковки м'якоті помідорів по 390 г
  • 2 великі цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 120 г бринзи
  • 3 великих яйця
  • 150 мл жирних вершків
  • 3 ст. л. приправи
  • 0,5 склянки хлібних крихт
  • оливкова олія

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 МУСАКА з картоплею і фарш

Для мусаки картопля очистіть і наріжте кружальцями завтовшки 5 мм. Покладіть у велику каструлю, повністю залийте холодною водою і доведіть до кипіння, варіть 3 хв. Акуратно відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Крок 2

МУСАКА з картоплею і фарш

Дрібно наріжте цибулю і часник для мусака. Нагрійте в глибокій сковороді з товстим дном трохи оливкового масла, обсмажити цибулю і часник, 5 хв. Додайте фарш, обсмажуйте на сильному вогні, розбиваючи грудки, поки фарш не стане коричневим. Крок 3

МУСАКА з картоплею і фарш

Додайте фарш, обсмажуйте на сильному вогні, розбиваючи грудки, поки фарш не стане коричневим. Покладіть 1 ст. л. універсальної приправи, м'якоть помідорів, перемішайте. Гасіть, поки не випарується більша частина рідини, приблизно 15 хв. Крок 4

МУСАКА з картоплею і фарш

Приготуйте соус для мусака. Збийте яйця з вершками і 1/3 ст. л. універсальної приправи. Додайте до яєць половину хлібних крихт і розкришене бринзи. Щедро змастіть оливковою олією форму для запікання, посипте дно залишилися крихтами. Викладіть внахлест половину картоплі, посипавши його 1 ст. л. універсальної приправи. Полийте половиною соусу. Крок 5

МУСАКА з картоплею і фарш

викладіть зверху м'ясний фарш для мусака, накрийте залишилися картоплею. Посипте універсальною приправою. Крок 6

МУСАКА з картоплею і фарш

Розкришіть бринзу. Залийте мусака з фаршем і картоплею в формі соусом і запікайте в розігрітій до 190 ° С духовці приблизно 30 хв. Корисна порада

В мусака з картоплею і фаршем ви також можете додати баклажани, як це часто роблять греки. Наріжте плоди довгими тонкими смужками, попередньо обсмажте з двох сторін на маслі і потім викладіть рівним шаром на фарш.

До речі

Мусака з картоплею і фаршем відмінно зберігається протягом 3-4 днів. Тому ви можете приготувати її в подвійному обсязі, розкласти по пластиковими контейнерами і брати з собою в офіс на ланч.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)