Інгредієнти
- часник – 4 зубчики
- цедра 1 лимона
- помідори черрі – 24 шт.
- свіжі хлібні крихти – 750 г
- яйця – 2 шт.
- цибулини – 2 шт.
- пучок петрушки
- гілочки базиліка – 4 шт.
- кольорова капуста – 2 качана
- сіль , перець
- яловичий фарш – 1 кг
- рослинне масло для обсмажування
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Цибулю і часник очистити, подрібнити. Петрушку і листочки базиліка вимити, обсушити і дрібно нарізати. Розігріти в сковороді 2 ст. л. масла, покласти цибулю і обсмажувати його протягом 5 хв., потім додати часник і готувати ще 2 хв. Зняти з вогню і дати охолонути. Відкласти 4 ст. л. хлібних крихт, а решта перемішати в мисці з подрібненою зеленню, цедрою і 1 яйцем. Додати фарш, цибулю і часник разом з олією. Посолити, поперчити і ретельно вимісити. Накрити, поставити в холодильник на 1 ч. Крок 2
Капусту вимити, розділити на невеликі суцвіття і опустити в киплячу підсолену воду. Відварювати, 7 хв. Відкинути на друшляк. Крок 3
Сформувати з фаршу кульки розміром з волоський горіх. Обсмажити їх на сковороді, на сильному вогні в розігрітому рослинному маслі, часто перевертаючи, 5 хв. Зменшити вогонь, накрити сковорідку кришкою і готувати ще 10 хв. Крок 4
Злегка збити яйце. Розігріти в сковороді 2 ст. л. масла. Суцвіття капусти вмочати спочатку в яйце, потім в відкладені крихти. Обсмажити до рум'яної скоринки. Крок 5
Готову капусту перекласти шумівкою на блюдо, накрити і залишити в теплому місці. Крок 6
Помідори вимити, обсушити і злегка обсмажити в розігрітій олії, перевертаючи, 3-4 хв. Викласти на велике блюдо фрикадельки, капусту і помідори. Подавати з кетчупом або гострим соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!