ФРИКАДЕЛЬКИ З ЦВЕТНОЙ КАПУСТОЮ І ПОМІДОРАМИ

Інгредієнти

  • часник – 4 зубчики
  • цедра 1 лимона
  • помідори черрі – 24 шт.
  • свіжі хлібні крихти – 750 г
  • яйця – 2 шт.
  • цибулини – 2 шт.
  • пучок петрушки
  • гілочки базиліка – 4 шт.
  • кольорова капуста – 2 качана
  • сіль , перець
  • яловичий фарш – 1 кг
  • рослинне масло для обсмажування

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ФРИКАДЕЛЬКИ З ЦВЕТНОЙ КАПУСТОЮ І ПОМІДОРАМИ

Цибулю і часник очистити, подрібнити. Петрушку і листочки базиліка вимити, обсушити і дрібно нарізати. Розігріти в сковороді 2 ст. л. масла, покласти цибулю і обсмажувати його протягом 5 хв., потім додати часник і готувати ще 2 хв. Зняти з вогню і дати охолонути. Відкласти 4 ст. л. хлібних крихт, а решта перемішати в мисці з подрібненою зеленню, цедрою і 1 яйцем. Додати фарш, цибулю і часник разом з олією. Посолити, поперчити і ретельно вимісити. Накрити, поставити в холодильник на 1 ч. Крок 2

ФРИКАДЕЛЬКИ З ЦВЕТНОЙ КАПУСТОЮ І ПОМІДОРАМИ

Капусту вимити, розділити на невеликі суцвіття і опустити в киплячу підсолену воду. Відварювати, 7 хв. Відкинути на друшляк. Крок 3

ФРИКАДЕЛЬКИ З ЦВЕТНОЙ КАПУСТОЮ І ПОМІДОРАМИ

Сформувати з фаршу кульки розміром з волоський горіх. Обсмажити їх на сковороді, на сильному вогні в розігрітому рослинному маслі, часто перевертаючи, 5 хв. Зменшити вогонь, накрити сковорідку кришкою і готувати ще 10 хв. Крок 4

ФРИКАДЕЛЬКИ З ЦВЕТНОЙ КАПУСТОЮ І ПОМІДОРАМИ

Злегка збити яйце. Розігріти в сковороді 2 ст. л. масла. Суцвіття капусти вмочати спочатку в яйце, потім в відкладені крихти. Обсмажити до рум'яної скоринки. Крок 5

ФРИКАДЕЛЬКИ З ЦВЕТНОЙ КАПУСТОЮ І ПОМІДОРАМИ

Готову капусту перекласти шумівкою на блюдо, накрити і залишити в теплому місці. Крок 6

ФРИКАДЕЛЬКИ З ЦВЕТНОЙ КАПУСТОЮ І ПОМІДОРАМИ

Помідори вимити, обсушити і злегка обсмажити в розігрітій олії, перевертаючи, 3-4 хв. Викласти на велике блюдо фрикадельки, капусту і помідори. Подавати з кетчупом або гострим соусом.

0/5 (0 Reviews)