Інгредієнти
- 1 невеликий пучок зеленої цибулі
- 1 середній пучок кінзи
- 6 філе курячих стегенець без шкіри
- 4 зубчики часнику
- 3 см кореня імбиру
- 1 яйце
- 50 г манки
- 16 г порошку каррі
- сіль, мелений чорний перець
- рослинне масло
- 300-400 мл кокосового молока
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для фрикадельок відріжте у зеленої цибулі білу частину з 2 см зеленої, у кінзи відріжте стебла. Пропустіть філе курячих стегенець разом зі стеблами кінзи і білої частиною зеленої цибулі через м'ясорубку або порубати ножем в фарш. Крок 2
Очистіть часник і імбир і дуже дрібно порубати, змішайте і розділіть навпіл. Половину цієї суміші додайте у фарш разом з яйцем, манкою, 1 ч. Л. каррі, сіллю і перцем. Ретельно перемішайте і дайте постояти при кімнатній температурі 15-30 хв. Крок 3
Розігрійте духовку до 220 ° С, включивши по можливості гриль. Змастіть руки і форму для запікання з високими бортиками рослинним маслом. Беріть потроху фаршу і скочується в кульки розміром з великий волоський горіх, викладайте в форму на деякій відстані один від одного. Крок 4
Поставте форму з фрикадельками в духовку ближче до грилю. Через 3-4 хв. переверніть фрикадельки і запікайте ще стільки ж – повинна утворитися рум'яна кірочка. Крок 5
Поки фрикадельки запікаються, обсмажте в сотейнику в невеликій кількості масла залишилися імбир і часник, помішуючи, 1 хв. Посипте каррі, перемішайте, через 30 сек. влийте кокосове молоко і доведіть до кипіння. Крок 6
Залийте кокосової сумішшю фрикадельки в формі, зменшіть температуру в духовці до 140 ° С і поверніть форму в духовку на 10-15 хв. За цей час один раз перемішайте суміш, зіскрібаючи піджарки з дна. При подачі посипте рубаною зеленню.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!