Фрикадельки – це кульки, виготовлені з м'ясного або рибного фаршу, в який також додають зелень або спеції. У кулінарії слов'янських народів такі кульки варять в бульйоні, у європейців фрикадельки обсмажують у великій кількості масла. Даний рецепт, представляє італійську кухню. Подається з полентой або картопляним пюре, перед подачею тефтелі посипають свіжим чебрецем.
Конкурс рецептів & quot; Святкові рецепти з куркою & quot; x Інгредієнти
- 500 г курячого м'яса
- 100 г черствого хліба
- 80 г тертого пармезану
- 2 яйця
- 2 зубчики часнику
- 1 невеликий пучок петрушки
- 2 гілочки чебрецю
- 2 гілочки орегано
- Чорний мелений перець за смаком
- Сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
М'ясо провернути через м'ясорубку. Хліб залити водою і дати розмокнути, після чого віджати руками і додати до фаршу. Крок 2
Петрушку дрібно нарізати і перекласти в миску з фаршем, туди ж додати тертий пармезан, яйця, очищений і подрібнений часник, приправити сіллю і перцем, все перемішати. Крок 3
З фаршу сформувати невеликі кульки. У сковороді розігріти оливкову олію (можна смажити у фритюрниці), перекласти в неї м'ясні кульки і обсмажувати до золотистого кольору, весь час помішуючи, щоб вони не поміняли свою формую. Крок 4
Готові фрикадельки перекласти на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишки масла, потім перекласти на блюдо, посипати листям чебрецю і орегано. Як гарнір італійські господині подають поленту або картопляне пюре.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!