ФРИКАДЕЛЬКИ З КИСЛО-СОЛОДКИМ соусом ВПРОК

Залишок фаршу дуже розумно відразу перетворити в готові тюфтельки або фрикадельки, які в будь-який момент можна розігріти хоч в бульйоні, хоч в соусі.

 ФРИКАДЕЛЬКИ З КИСЛО-СОЛОДКИМ соусом ВПРОК

ФРИКАДЕЛЬКИ З КИСЛО-СОЛОДКИМ соусом ВПРОК

ФРИКАДЕЛЬКИ З КИСЛО-СОЛОДКИМ соусом ВПРОК

Інгредієнти

  • 500 г нежирного м'ясного фаршу (яловичина, індичка, суміш яловичини і свинини)
  • 2 ст.л. манної крупи
  • 50 г твердого сиру
  • 5 гілочок петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • ½ ч.л. солі або за смаком
  • ¼ ч.л. чорного меленого перцю або за смаком
  • рослинне масло

Для соусу:

  • 1 ст.л. рослинного масла
  • 1 цибулина
  • 450 мл консервованих рубаних помідорів
  • 150 г абрикосового джему
  • 2 ст.л. темно-коричневого цукру
  • 1 ст.л. вустерського соусу
  • 1 ст.л. гірчиці
  • щіпка гострого червоного перцю в пластівцях

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розігрійте духовку до 180 С. Деко застеліть папером для випічки або фольгою. Фольгу змастіть рослинною олією. Крок 2 Приготуйте фрикадельки. Часник і зелень петрушки дрібно наріжте, сир натріть на дрібній тертці. Змішайте фарш з манною крупою, часником, зеленню і сиром, приправити сіллю і перцем і ретельно вимішайте виделкою або руками. Крок 3 Сформуйте фрикадельки діаметром 2.5 см, викладіть на деко, щоб вони не торкалися одне одного. За допомогою пензлика змастіть їх рослинною олією. Запікайте 12-15 хвилин, до золотистого кольору. Крок 4 Фрикадельки остудіть, перекладіть в один шар на дошку, яка поміститься в морозильник. Заморожуйте 30-40 хвилин, потім перекладіть в целофановий пакет (бажано з застібкою) і зберігайте в холодильнику до 30 днів. Крок 5 Приготуйте соус. Цибулю дрібно наріжте. У жаровні або глибокому сотейнику розігрійте масло і на помірному вогні обсмажте цибулю до м'якості, 5 хвилин. Додайте помідори, абрикосовий джем, цукор, вустерский соус, гірчицю і гострий перець. Доведіть соус до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте до загустіння, приблизно 15 хвилин. Остудіть до кімнатної температури, розкладіть по контейнерах і заморозьте. Соус зберігається в морозильнику до 30 днів. Крок 6 Перед подачею розігрійте соус в жаровні під кришкою на помірному вогні, помішуючи. У закипілий соус опустити заморожені фрикадельки і прогріти на помірному вогні 15-20 хвилин. Крок 7 Подавайте фрикадельки з картопляним пюре або відвареним рисом.

0/5 (0 Reviews)