ФРИКАДЕЛЬКИ з овочами

Ріжанка Мальвіна Руссе & mdash; блогер і постійний автор Gastronom.ru – пропонує на вечерю блюдо, в якому м'ясні фрикадельки готуються разом з овочевим гарніром.

Інгредієнти

  • 500 г дрібної картоплі
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 300 г баклажанів

  • 300 г кабачків
  • 1 солодкий червоний перець
  • 1 солодкий жовтий перець

Для заправки

  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч. л. прованських трав
  • & # 189; ч. л. меленої паприки
  • 2-3 ст. л. рослинного масла
  • мелений чорний перець
  • сіль

Для фрикадельок

  • 600 г Змішати фаршу яловичина-свинина
  • 1 велика цибулина
  • 2-3 скибочки підсохлого білого хліба
  • 1 яйце

Покроковий рецепт приготування

Духовку розігріти до 200С. Приготувати фрикадельки: цибулю очистити, дрібно нарізати, обсмажити до золотистого кольору на рослинній олії. Шматки хліба змолоти, замочити в 2-3 столових ложках холодної кип'яченої води. З'єднати фарш, цибулю і хліб, додати яйце, сіль, перець. Перемішати і сформувати 16 невеликих фрикадельок. Картопля ретельно помити жорсткою щіткою, обсушити і розрізати на четвертинки. Скласти в невелику каструлю, залити окропом і варити на низькому вогні 4-5 хвилин. Коли картопля звариться до напівготовності, відкинути на друшляк і перекласти в миску. Поки картопля вариться, баклажани, кабачки і перці помити, обсушити. Овочі крупно порізати, і скласти в окрему миску. Баклажани, за бажанням, можна присипати крупною сіллю. Приготувати заправку: часник розчавити, з'єднати з прованськими травами, паприкою, рослинним маслом, сіллю і перцем. Розділити заправку на дві частини і окремо заправити відварену картоплю і нарізані овочі. Вогнетривку форму змастити олією, на дно викласти фрикадельки, залишаючи між ними невелика відстань. На фрикадельки викласти картоплю. Накрити форму фольгою, зробивши в ній кілька проколів, поставити в духовку на 15 хвилин. Через 15 хвилин дістати форму з духовки, зняти фольгу і додати овочі. Знову накрити фольгою і запікати ще 15 хвилин. Коли картопля буде повністю готовий, розкрити фольгу і підрум'янити фрикадельки з овочами під грилем.

0/5 (0 Reviews)