ФРИКАДЕЛЬКИ З Різотто с фенхелем

Римляни завоювали весь світ, але тільки в далекій провінції Іудея вони зустріли шалений опір. Повстання було придушене, жителям було запропоновано піти з завойовниками. Туди, куди ті покличуть. Велика частина іудейської діаспори пішла в Вавилон, менша & ndash; в Рим. Звідти їх гнали далі на північ & ndash; на території нинішніх Німеччини, Іспанії та Франції. Вже на початку XIII століття євреїв запрошують назад, в модну і прогресивну на той час Венецію, для встановлення фінансових систем та впорядкування торгівлі. Умови спочатку були такими: євреї проживуть у Венеції 3 роки. Але контракт продовжували з року в рік, таким чином єврейське населення міста помітно зросла. На околиці міста їм відбудували окремий, відрізаний каналами район, який звався & laquo; нова плавильня & raquo; & Ndash; Гетто нуово. Решта & ndash; історія. Зате нам дісталися у спадок чудові фрикадельки, що дають друге життя залишився від вечері італійському різотто. Явно придумані єврейської мамою з метою & laquo; не дай Бог викидати їжу & raquo;.

Інгредієнти

Для різотто з фенхелем:

  • 1 склянка рису для різотто (Арбор, віалоне нано)
  • 1 середній фенхель
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 5 склянок овочевого бульйону
  • 80 мл білого вина
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2 ст. л. лимонного соку

  • цедра половини лимона
  • 30 мл оливкової олії
  • сіль, мелений чорний перець
  • 3 ст. л. натертого пармезану

Для фрикадельок:

  • 1 стакан холодного різотто
  • 1 білок
  • 4-5 гілочок петрушки
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 стакан мацовой борошна
  • оливкова олія « екстра вірджин »

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 У каструлі розігрійте бульйон і залиште кипіти на слабкому вогні. Крок 2 Лук-порей наріжте тонкими кільцями, фенхель – скибочками. У сотейнику на середньому вогні розігрійте масло і обсмажте цибулю-порей, покладіть фенхель, лимонну цедру і сік, випарити жид- кістка. Додайте рис і смажте, помішуючи, 3-5 хв. Крок 3 Влийте вино, дочекайтеся поки воно випарується. Додайте ополоник бульйону, постійно заважаючи різотто. Коли рідина вбереться, додайте наступний ополоник бульйону. Підливайте бульйон, постійно помішуючи рис, до тих пір, поки рис не стане м'яким зовні і злегка жорстким всередині, а різотто кремовим. Крок 4 Влийте останній ополоник бульйону – різотто повинно бути трохи рідині, ніж готове, посоліть і поперчіть, додайте сир. Зніміть з вогню і накрийте сотейник кришкою, залиште різотто на 10 хв. Крок 5 Очистіть і наріжте часник. Порубати петрушку. Холодне різот- то перемішайте із зеленню, часником і білком. Крок 6 Сформуйте маленькі кульки і обваляйте їх в мацовой борошні. Розігрійте сковороду з маслом і підсмажте фрикадельки до золотистого кольору.

0/5 (0 Reviews)