ФРИКАДЕЛЬКИ З томатним соусом і яйцем

Ця страва в марокканському стилі порадує всіх любителів пряної їжі. До нього не потрібно готувати окремий гарнір: щоб з'їсти смачний соус, коржі буде достатньо.

 ФРИКАДЕЛЬКИ З & nbsp; томатним соусом і & nbsp; ЯЙЦЕМ

Інгредієнти

  • 500 г м'якоті баранини і яловичини (в довільній пропорції)
  • 1 середній пучок кінзи
  • 1 маленька цибулина
  • сіль, мелений чорний перець
  • 3 ч. Л. суміші прянощів (зіра, коріандр, паприка, орегано, чорний перець, пластівці чилі)
  • 1 великий стиглий помідор
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1/2-1 ч. л. приправи харісса (або аджики)
  • 4 яйця
  • кінза для подачі
  • пита або лаваш

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ФРИКАДЕЛЬКИ З & nbsp; томатним соусом і & nbsp; ЯЙЦЕМ

Наріжте м'ясо і поверніть через м'ясорубку з дрібними гратами двічі. Наріжте кінзу і половину додайте в миску з фаршем. Очистіть цибулю і дрібно наріжте. Додайте до фаршу цибулю, 1 ч. Л. солі і половину суміші спецій. Добре вимісити і вибийте фарш. Крок 2 Мокрими руками скачайте фрикадельки розміром з волоський горіх, викладіть на тацю, застелене пергаментом, і приберіть в холодильник на 20 хв. Крок 3

ФРИКАДЕЛЬКИ З & nbsp; томатним соусом і & nbsp; ЯЙЦЕМ

Помідор покладіть в миску, залийте окропом і залиште на 2 хв. Обдайте холодною водою і очистіть від шкірки. Наріжте помідор невеликими кубиками. Крок 4 Розігрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте помідор, томатну пасту, решту нарізаної кінзи, харісса і суміш спецій. Посоліть, поперчіть і влийте 1 стакан води. Доведіть до кипіння і готуйте, поки соус злегка не загусне. Крок 5

ФРИКАДЕЛЬКИ З & nbsp; томатним соусом і & nbsp; ЯЙЦЕМ

Додайте в сковороду фрикадельки, накрийте кришкою і готуйте 10 хв. Крок 6 Розсуньте лопаткою соус і фрикадельки і розбийте в вийшло поглиблення яйце. Те ж повторіть з рештою яйцями. Зменшіть вогонь до слабкого і продовжуйте тушкувати близько 10 хв., Поки яйця не будуть готові. Посипте блюдо кінзою і відразу ж подавайте до столу з питою або лавашем.

0/5 (0 Reviews)