ФУД-АРТ & QUOT; ЗАКОХАНІ ГУСЕНИЦІ & QUOT;

Фуд-арт & ndash; & nbsp; це & quot; малювання & quot; їжею. У інстаграме я спостерігаю за деякими фуд-блогерами, які захоплено & quot; малюють & quot; їжею, створюючи, часом, приголомшливої ​​краси картини. Сюжет моєї картини простий & ndash; & nbsp; дві гусениці зустрілися в лісі і, звичайно, між ними спалахнула любов 🙂 Доньці дуже сподобалося, і цей обід вона з'їла з величезним задоволенням:)

 ФУД-АРТ & amp; QUOT; ЗАКОХАНІ ГУСЕНИЦІ & amp; QUOT;

Страва як мистецтво x Інгредієнти

  • для фрикадельок з брокколі і рікоттою: броколі 350 г
  • рикотта 250 г
  • зубчики часнику 2 шт.
  • кріп 1 пучок (а)
  • яйця 2 шт.
  • сухарі панірувальні 2 ст.л.
  • сіль, перець 2 щіпка (і)
  • для “їжачків” з курячого фаршу та рису: курячий фарш 300 г
  • цибуля ріпчаста 0.5 шт.
  • сіль, перець 2 щіпка (і)
  • рис Басматі 150 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> а також: перепелине яйце 1 шт.

  • сухі водорості (норі) 1 шт.
  • стручкова квасоля 0.25 стакан (а)
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> перець болгарський 0.5 шт.

  • морква 1 шт.
  • фігурні макарони 0.5 стакан (а)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Готуємо фрикадельки з брокколі і рікоттою. Перш за все розповім, як відварити зелені овочі так, щоб вони зберегли свій природний зелений колір (це стосується і брокколі, і стручкової квасолі, використовуваної в “картині”). Варити овочі потрібно максимально швидко в м'якій воді недовго. Щоб пом'якшити воду, потрібно в бурхливо киплячу воду покласти пів столової ложки солі і продовжувати кип'ятити воду ще хвилин 5. Тільки після цього відправити в каструлю овочі. Варити брокколі потрібно 2-3 хвилини. Квасоля 3-5. Відразу після цього відкинути овочі на друшляк і помістити в ємність з ЛЕДЯНОЙ водою. Можна в холодну воду навіть додати льоду – ваші овочі залишаться смарагдово зеленого кольору. Таким чином відварити брокколі, розібрану на суцвіття, і добре просушити. Крок 2 Подрібнити суцвіття брокколі не дуже дрібно – повинні бути як би дрібні кубики. Помістити в чашу, додати Рікотта, яйця (мені, до речі, вистачило 1 яйця – дивіться по консистенції), подрібнений часник і кріп, трохи солі і перцю, панірувальні сухарі. Замістити “фарш”. Сформувати невеликі фрикадельки, укласти в чашу пароварки і варити 30 хвилин. Такі фрикадельки також можна запекти в духовці. Крок 3 “Їжачки” з курячого фаршу з рисом. Це хіт !!! Погодьтеся, жодна дитина не відмовиться від таких класних голчастих фрикадельок. А готуються вони за дві секунди. Крок 4 Заздалегідь потрібно підготувати рис: промити його, залишити в холодній воді на 2 години, після цього воду злити і залишити рис підсихати. Рис повинен бути абсолютно сухим! Замісити фарш. Мокрими руками сформувати фрикадельки. Далі фрикадельки обваляти в чашці з рисом – вся поверхня повинна бути покрита рисинки. Таким чином сформувати фрикадельки з усього фаршу і скласти їх в чашу пароварки. Варити на пару 30 хвилин. Ви самі здивуєтеся, як на 20-й приблизно хвилині замість гладких фрикадельок побачите таких пухнастих їжачків. Такі їжачки вийдуть тільки при варінні на пару – в духовці – немає. Крок 5

ФУД-АРТ & amp; QUOT; ЗАКОХАНІ ГУСЕНИЦІ & amp; QUOT;

Ну а тепер розповім, як я збирала картину. Трава – відварена стручкова квасоля, квіточки – шматочки різнокольорового болгарського перцю. Зелені дерева – відварена брокколі, помаранчеві – відварена морква, гілки дерев – норі. Хмара і сонце – яєчня з перепелиного яйця. Дівчинка – фрикадельки з брокколі, голова дівчинки – скибочку моркви, очі, вії, ніс і посмішка – норі. Ворсинки – кріп. Бантик – макаронина в формі бантика. Хлопчик – курячі фрикадельки з рисом. Голова – скибочку відвареного круто курячого яйця. Очі, ніс, рот, брови – норі. Ніжки – скибочки морквини. Кепка – морква. Сердечка – макарони у формі сердечок різнокольорові (зелені – з соком шпинату, помаранчеві – з соком моркви). Всі елементи картини їстівні. Господині на замітку

Звичайно, годувати такими їстівними картинами дитини кожен день не будеш, але іноді, в пориві творчості, можна і порадувати дітей таким незвичайним обідом.

0/5 (0 Reviews)