Зрази з фаршу з грибами а-ля Нельсон викликають подив, перш за все, своєю назвою. Причому тут британський полководець? Готував він це блюдо або просто був його гарячим шанувальником? На жаль, це невідомо донині, і нам залишається задовольнятися лише назвою. Однак однозначно зрази а-ля Нельсон досить давно готують в Польщі: блюдо згадується в романі Болеслава Пруса & laquo; Лялька & raquo ;, написаному в 1887-1889 роках. Тобто, можна з упевненістю сказати, що воно існує більше ста п'ятдесяти років. Прийшов час і нам спробувати ці смачні і дуже оригінальні зрази з ароматною вершковою підливою на бульйоні, приготованому з запашних сухих грибів. & Nbsp;
Інгредієнти
Для зразів:
- 1 кг фаршу (700 г яловичини + 300 г свинини)
- 2 яйця
- 4 7 сушених грибів
- 1 цибулина
- 1 ст. л. вершкового масла
- 120 г сала або шинки шматком
- 1 ст. л. потовчених пшеничних сухариків
- 1-2 ст. л. грибного відвару
- борошно для панірування
Для підливи:
- 20 г вершкового масла
- 1 ст. л. борошна
- 2-2,5 склянки грибного бульйону
- 2-3 ст. л. сметани сільської
- сіль
- оцет, цукор за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготувати м'ясо як на котлети, але тільки додати яйця. Крок 2
Взяти сушені гриби, залити водою і кип'ятити, поки гриби не зваряться, а бульйон НЕ буде темний. Взяти цибулину, дрібно порубати і пропарити в маслі на сковороді. Крок 3
Гриби дрібно порубати і покласти туди ж. Крок 4
у невеликому сотейнику сало або шинку відварити в невеликій кількості води (водою треба тільки покрити сало) до м'якості і дрібно порубати, додати до грибів. Рідина злити. Обсмажувати суміш ще 1 хв. Крок 5
Всипати потовчених пшеничні сухарики. Все швидко пропарити, додавши 1-2 ст. л. грибного відвару. Перемішати і остудити. Крок 6
Зробити зрази з цим фаршем, обваляти в борошні і смажити на гарячій сковороді з двох сторін з вершковому маслі до готовності. Крок 7
Приготувати підливу: у вершковому маслі обсмажити борошно. Додати грибний бульйон, сметану, трохи солі і оцту за смаком, можна цукру. Прокип'ятити. Крок 8
Залити зрази з фаршу з грибами а-ля Нельсон підливою і поставити в духовку, щоб прокипіла. Прогріти при 180 ° С, 8-10 хв. Корисна порада
Для отримання більш ароматною і смачною вершковою підливи для зраз з фаршу з грибами а-ля Нельсон використовуйте бульйон, приготований з сушених білих грибів.
До речіРецепт зраз з фаршу з грибами а-ля Нельсон був узятий з Кулінарної зошити сім'ї Бекетових-Блока, що збереглася в садибі Шахматова (шахматово.рф).
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!