ЗРАЗИ З ГРИБАМИ з фаршу А-ЛЯ НЕЛЬСОН

Зрази з фаршу з грибами а-ля Нельсон викликають подив, перш за все, своєю назвою. Причому тут британський полководець? Готував він це блюдо або просто був його гарячим шанувальником? На жаль, це невідомо донині, і нам залишається задовольнятися лише назвою. Однак однозначно зрази а-ля Нельсон досить давно готують в Польщі: блюдо згадується в романі Болеслава Пруса & laquo; Лялька & raquo ;, написаному в 1887-1889 роках. Тобто, можна з упевненістю сказати, що воно існує більше ста п'ятдесяти років. Прийшов час і нам спробувати ці смачні і дуже оригінальні зрази з ароматною вершковою підливою на бульйоні, приготованому з запашних сухих грибів. & Nbsp;

 ЗРАЗИ З ГРИБАМИ з фаршу А-ЛЯ НЕЛЬСОН

ЗРАЗИ З ГРИБАМИ з фаршу А-ЛЯ НЕЛЬСОН

Інгредієнти

Для зразів:

  • 1 кг фаршу (700 г яловичини + 300 г свинини)
  • 2 яйця
  • 4 7 сушених грибів
  • 1 цибулина
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 120 г сала або шинки шматком
  • 1 ст. л. потовчених пшеничних сухариків
  • 1-2 ст. л. грибного відвару
  • борошно для панірування

Для підливи:

  • 20 г вершкового масла
  • 1 ст. л. борошна
  • 2-2,5 склянки грибного бульйону
  • 2-3 ст. л. сметани сільської
  • сіль
  • оцет, цукор за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Приготувати м'ясо як на котлети, але тільки додати яйця. Крок 2

ЗРАЗИ З ГРИБАМИ з фаршу а-ЛЯ НЕЛЬСОН

Взяти сушені гриби, залити водою і кип'ятити, поки гриби не зваряться, а бульйон НЕ буде темний. Взяти цибулину, дрібно порубати і пропарити в маслі на сковороді. Крок 3

Гриби дрібно порубати і покласти туди ж. Крок 4

ЗРАЗИ З ГРИБАМИ з фаршу А-ЛЯ НЕЛЬСОН

у невеликому сотейнику сало або шинку відварити в невеликій кількості води (водою треба тільки покрити сало) до м'якості і дрібно порубати, додати до грибів. Рідина злити. Обсмажувати суміш ще 1 хв. Крок 5

ЗРАЗИ З ГРИБАМИ з фаршу А ля НЕЛЬСОН

Всипати потовчених пшеничні сухарики. Все швидко пропарити, додавши 1-2 ст. л. грибного відвару. Перемішати і остудити. Крок 6

ЗРАЗИ З ГРИБАМИ з фаршу А-ЛЯ НЕЛЬСОН

Зробити зрази з цим фаршем, обваляти в борошні і смажити на гарячій сковороді з двох сторін з вершковому маслі до готовності. Крок 7

ЗРАЗИ З ГРИБАМИ з фаршу А-ЛЯ НЕЛЬСОН

Приготувати підливу: у вершковому маслі обсмажити борошно. Додати грибний бульйон, сметану, трохи солі і оцту за смаком, можна цукру. Прокип'ятити. Крок 8

ЗРАЗИ з гРИБАМИ з фаршу а-лЯ НЕЛЬСОН

Залити зрази з фаршу з грибами а-ля Нельсон підливою і поставити в духовку, щоб прокипіла. Прогріти при 180 ° С, 8-10 хв. Корисна порада

Для отримання більш ароматною і смачною вершковою підливи для зраз з фаршу з грибами а-ля Нельсон використовуйте бульйон, приготований з сушених білих грибів.

До речі

Рецепт зраз з фаршу з грибами а-ля Нельсон був узятий з Кулінарної зошити сім'ї Бекетових-Блока, що збереглася в садибі Шахматова (шахматово.рф).

0/5 (0 Reviews)