Ну китайці, ну молодці! Мало того, що вже до епохи династії Інь (XIV & ndash; XII ст. До н. Е.) Придумали пароварку, вони і пельмені винайшли! Пароварці тоді ж було присвоєно
свій ієрогліф & ndash; & Laquo; чи & raquo ;. Це було складне спорудження з трьома порожніми ніжками, куди заливалася вода, і двокамерним резервуаром. Під триніжки розводили вогонь, вода нагрівалася до кипіння, і пар робив свою справу & ndash; варив пельмені. Згодом пароварки видозмінювалися, а ось пельмені & ndash; не особливо. У нашому рецепті пельмені справжнісінькі & ndash; з імбиром і соєвим соусом, але готувати їх ми будемо в сучасних і зручних пристосувань.
Інгредієнти
- 400 г м'якоті нежирної свинини
- 4 стебла зеленої цибулі
- 1,5-3 см свіжого кореня імбиру
- 4-5 гілочок кінзи
- 2 ст. л. темного соєвого соусу
- жир для змащування або лист китайської капусти (салату)
для соусу
- 6 ст. л. темного соєвого соусу
- 1 ст. л. рисового оцту
- 1 ч. л. темного кунжутного масла
- подрібнений свіжий чилі
- і зелену цибулю, за бажанням
для тесту
- 400 г борошна
- 120 г пшеничного або кукурудзяного крохмалю
- 1 ст. л. свинячого жиру
- сіль
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1 Для тіста борошно і крохмаль просійте в миску, додайте сіль і розтоплений жир, влийте 200 мл гарячої води. Замісити пружне тісто і залиште в теплі, загорнувши в плівку, на 20 хв. Крок 2 Дуже дрібно порубати тесаком або важким ножем свинину (або пропустіть через м'ясорубку з середньою гратами). Крок 3 Очистіть і дрібно наріжте імбир, зелений лук і кінзу і з'єднайте їх з фаршем. Приправте соєвим соусом і перемішайте. Крок 4 Раскатайтетісто в дуже тонкий пласт. Виріжте гуртки діаметром 5 см. Крок 5 На середину кожного покладіть по 1 ч. Л. начинки і защіпніте гурток, піднімаючи краю тесту вгору так, щоб вийшов маленький «хвостик» (його кінчик можна залишити відкритим). Готові пельмені відразу ж накрийте трохи вологим рушником. Крок 6 Для соусу змішайте всі інгредієнти. Змастіть грати пароварки жиром покладіть лист китайської капусти або зеленого салату. Помістіть пельмені в пароварку і готуйте 15-20 хв. Подавайте дуже гарячими і їжте, вмочуючи в соус.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!