Інгредієнти
- 25 готових кружечків тіста для гёдза
- 200 г суміші свинячого і яловичого фаршу
- 3 листа китайської капусти
- 1 маленька цибулина
- 1 невеликий пучок зеленої цибулі
- 1,5 см свіжого кореня імбиру
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ч. л. устричного соусу
- 1 ст. л. саке
- кунжутне масло
- щіпка цукру
- мелений чорний перець
- борошно для присипки
Для соусу:
- 3 ст. л. рисового оцту
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 1 ч. л. темного кунжутного масла
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Натріть на дрібній тертці імбир і часник . Дрібно порубати зелений і ріпчасту цибулю. Тонко наріжте, а потім дрібно порубати капусту. Крок 2
Змішайте фарш з соєвим соусом, цукром, чорним перцем, саке, устричним соусом, кунжутним маслом, імбиром і часником. Фарш має вийти вологим і липким. Додайте цибулю і капусту, перемішайте, затягніть миску плівкою і поставте в холодильник на 30 хв. Крок 3
Присипте борошном велику тацю. Кладіть кружечок тіста на долоню, в середину – приблизно 1 ст. л. начинки, змочуйте краю тесту водою і складайте навпіл. Защипують краю, збираючи в складочку тільки один край гуртка тесту і щільно притискаючи складочки до другого краю – всього 5 складок. Готові гёдза викладайте на піднос. Крок 4
Змастіть сковороду з антипригарним покриттям кунжутним маслом і нагрійте на середньому вогні. Викладіть гёдза (на сковороді діаметром 22 см поместітся12-13 штук). Через 30 сек. влийте в сковороду стільки гарячої води, щоб гёдза були закриті наполовину, не більше. Негайно закрийте кришкою і готуйте 5-6 хв. Крок 5
Зніміть кришку і дайте випаруватися всієї рідини, якщо вона ще залишилася. Полийте гёдза 1 ст. л.кунжутного масла, закрийте кришкою і готуйте ще 1 хв. Знизу пельмені повинні підсмажитися до рум'яної скоринки. Крок 6
Довгою лопаткою акуратно зніміть гёдза зі сковороди і покладіть на тарілку підсмаженої стороною вгору. Для соусу змішайте всі інгредієнти.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!