У народів Центральної Азії є традиційне блюдо & ndash; манти. А раз є традиції, є їх хранителі і знавці. Вони запевняють, що в справжні манти м'ясо і цибулю необхідно рубати тесаком або дуже дрібно різати ножем, & ndash; а не перекручувати через м'ясорубку, & ndash; щоб в кожному шматочку м'яса зберігався сік. А також непогано додавати в них гарбуз.
Інгредієнти
- 400 г м'якоті баранини
- 150 г курдючного жиру
- 250 г гарбуза
- 2 великі білі цибулини
- сіль, мелений чорний перець
- вершкове масло для змазування
- катик/сметана , масло і зелень для подачі
для тіста:
- 500 г борошна
- 200 мл бутильованої води
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
З просіяного борошна, солі і теплої води замісити м'яке пружне тісто, загорніть в плівку і залиште в теплі на 20 хв.
М'ясо, цибулю, курдючний жир і гарбуз дрібно порубати, приправте перцем, посоліть за смаком, додайте 2 ст. л. холодної води і ретельно перемішайте.
Розкачайте тісто в тонкий пласт на присипаної борошном поверхні і виріжте кухлі діаметром 8-9 см (або наріжте тісто такими ж квадратами). Крок 2
Розкладіть на гуртки з тіста начинку. Якщо в мисці з фаршем скупчився виділився сік, злийте його – він заважає ліплення. Крок 3
З'єднайте 4 краї тіста (або 4 кута, якщо шматки квадратні) над фаршем і защіпніте отримані 4 вертикальних бічних отвори. Крок 4
Потім попарно з'єднайте нижні куточки і защіпніте. Готові манти відразу ж закрийте трохи вологим рушником.
Рясно змастіть грати пароварки маслом, викладіть манти. Готуйте на пару при сильному кипінні 40-45 хв. До гарячих мантам можна подати катик або сметану, вершкове масло і зелень. До речі
розгортаючи тісто, майте на увазі: середина коржі повинна бути трохи товщі, ніж краю. І не забудьте, щоб уникнути неприємного прилипання добре змастити маслом грати, на якій містяться манти.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!