ГЁДЗА (ЯПОНІЯ)

ГЁДЗА (ЯПОНІЯ)

Інгредієнти

  • 25 готових кружечків тіста для гёдза
  • 200 г суміші свинячого і яловичого фаршу
  • 3 листа китайської капусти
  • 1 маленька цибулина
  • 1 невеликий пучок зеленої цибулі
  • 1,5 см свіжого кореня імбиру
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. устричного соусу
  • 1 ст. л. саке
  • кунжутне масло
  • щіпка цукру
  • мелений чорний перець
  • борошно для присипки

Для соусу:

  • 3 ст. л. рисового оцту
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. темного кунжутного масла

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ГЁДЗА (ЯПОНІЯ)

Натріть на дрібній тертці імбир і часник . Дрібно порубати зелений і ріпчасту цибулю. Тонко наріжте, а потім дрібно порубати капусту. Крок 2

ГЁДЗА (ЯПОНІЯ)

Змішайте фарш з соєвим соусом, цукром, чорним перцем, саке, устричним соусом, кунжутним маслом, імбиром і часником. Фарш має вийти вологим і липким. Додайте цибулю і капусту, перемішайте, затягніть миску плівкою і поставте в холодильник на 30 хв. Крок 3

ГЁДЗА (ЯПОНІЯ)

Присипте борошном велику тацю. Кладіть кружечок тіста на долоню, в середину – приблизно 1 ст. л. начинки, змочуйте краю тесту водою і складайте навпіл. Защипують краю, збираючи в складочку тільки один край гуртка тесту і щільно притискаючи складочки до другого краю – всього 5 складок. Готові гёдза викладайте на піднос. Крок 4

ГЁДЗА (ЯПОНІЯ)

Змастіть сковороду з антипригарним покриттям кунжутним маслом і нагрійте на середньому вогні. Викладіть гёдза (на сковороді діаметром 22 см поместітся12-13 штук). Через 30 сек. влийте в сковороду стільки гарячої води, щоб гёдза були закриті наполовину, не більше. Негайно закрийте кришкою і готуйте 5-6 хв. Крок 5

ГЁДЗА (ЯПОНІЯ)

Зніміть кришку і дайте випаруватися всієї рідини, якщо вона ще залишилася. Полийте гёдза 1 ст. л.кунжутного масла, закрийте кришкою і готуйте ще 1 хв. Знизу пельмені повинні підсмажитися до рум'яної скоринки. Крок 6

ГЁДЗА (ЯПОНІЯ)

Довгою лопаткою акуратно зніміть гёдза зі сковороди і покладіть на тарілку підсмаженої стороною вгору. Для соусу змішайте всі інгредієнти.

0/5 (0 Reviews)