ГАРЯЧА БУЖЕНИНА

ГАРЯЧА БУЖЕНИНА

Інгредієнти

  • шматок свинячої шийки вагою 3-3,5 кг
  • 1 головка часнику
  • солодка мелена паприка
  • сіль, мелений чорний перець

Для подачі:

  • малосольні огірки
  • хрін
  • гірчиця

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ГАРЯЧА БУЖЕНИНА

Розігрійте духовку до 250 ° С. Очистіть часник і наріжте уздовж невеликими брусочками. Крок 2

ГАРЯЧА БУЖЕНИНА

Видаліть з шийки всі плівки, обсушити м'ясо паперовими рушниками. Нашпигуйте його часником. Робіть це за допомогою довгого гострого ножа: вводите ніж перпендикулярно поверхні, потім, не виймаючи, повертайте на 90 ° – і в отвір, що утворився вкладайте брусочек часнику. Крок 3

ГАРЯЧА БУЖЕНИНА

Коли весь часник закінчиться, натріть м'ясо з усіх сторін сіллю і перцем і покладіть на решітку, встановлену в листі. Крок 4

ГАРЯЧА БУЖЕНИНА

У деко влийте 2 склянки води. Через 15 хв. зменшіть температуру до 160 ° С і запікайте 2-2,5 ч, при необхідності підливаючи води. Крок 5

ГАРЯЧА БУЖЕНИНА

Перед подачею м'ясо, вийняте з духовки, прикрийте шматком фольги і дайте йому постояти 20 хв. Подавайте буженину гарячої, з малосольними огірками і хріном або гірчицею.
Частину, що залишилася буженину тримайте в холодильнику загорнутої спочатку в папір для запікання, а потім в плівку – так вона простоїть до 5 днів, стаючи все смачніше і смачніше. Господині на замітку

Ми так звикли бачити буженину в м'ясному відділі супермаркету, що вже майже забули, як її готувати вдома. А адже немає нічого простішого: нашпигували, приправили і все & ndash; подальше за вас зробить духовка! Час, що залишився після трапези м'ясо на наступний день як раз і буде тією самою холодною бужениною & ndash; тільки смачніше, ніж в магазині.
Ви можете взяти шматок шийки будь-якої ваги. Розрахунок часу в духовці нескладний: на кожні 500 г ваги сирого м'яса потрібно 20 хвилин + 30 хвилин на весь шматок.

0/5 (0 Reviews)