ГО БАО Жоу

Поширена страва китайської кухні, свинина в клярі в кисло-солодкому соусі. У Китаї такі страви подаються без гарніру і вважаються закускою. Те, що в нашому розумінні є гарніром & ndash; рис, локшина, а також такі страви як пельмені і навіть хліб китайці називають основними і подають їх в кінці, після закусок. Що для нас не звично. Тому за бажанням ви можете приготувати гарнір.

ГО БАО Жоу

Інгредієнти

  • свинина 350 г
  • цибуля червоний 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • яйця курячі 1 шт.
  • крохмаль картопляний 5 ст.л.
  • сода харчова 0,5 ч.л.
  • масло рослинне 150 мл
  • вода холодна 0,5 ст. + 2 ст.л.
  • часник 4 зубчики
  • соус соєвий 2 ст.л.
  • паста томатна 1 ч.л.
  • оцет 9% 1 ч.л.
  • імбир корінь 0,3 см.
  • цукор 1 ч.л.
  • сіль 1 ч .л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ГО БАО Жоу

Свинину нарізаємо на тонкі шматочки розміром 3-4 см і шириною не більше 0,5 см. Крок 2

ГО БАО Жоу

Тепер приготуємо соус для м'яса по КИТАЙСЬКИЙ. Для цього в ємність кладемо томатну пасту, додаємо крохмаль (1 ч.л.). Томатну пасту з крохмалем заливаємо холодною водою, після чого додаємо решту необхідні інгредієнти для приготування кисло-солодкого соусу, а саме: сіль, цукор, оцет, соєвий соус. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо. Крок 3

Тепер необхідно приготувати кляр для м'яса . Відокремлюємо яєчний білок від жовтка. Білок викладаємо в окрему невелику ємність (жовток не знадобиться). У ємність з білком вливаємо трохи води (2 ст.л.), додаємо кілька крапель оцту і за допомогою віночка збиваємо білкову суміш. Після чого додаємо решту необхідні інгредієнти для приготування клярі: крохмаль, соду, сіль. Замішуємо рідкий кляр. Крок 4

ГО БАО Жоу

У сковороду наливаємо масло. На максимальному вогні розжарюються сковороду з рослинним маслом. Кожен окремий шматочок свинини занурюємо в рідкий кляр і викладаємо в масло. Одночасно смажимо максимум 3-4 шматочків протягом короткого проміжку часу з кожного боку (приблизно по 30 секунд). Після чого шматочки м'яса викладаємо на тарілку. Повторюємо цю процедуру з іншими шматочками м'яса. Шматочки свинини повинні бути світлі, так як це перша обсмажування. Коли вся свинина буде обсмажена, все м'ясо знову викладаємо на сковороду і активно перемішуючи, обсмажуємо його вдруге протягом 1 хвилини. Після чого перекладаємо його назад на тарілку. Крок 5

ГО БАО Жоу

Далі зливаємо зі сковороди майже все масло, залишаючи 3-4 столові ложки. Морква, цибуля і часник чистимо. Морква трьом на тертці корейської тонкою соломкою. Червоний цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Зубчики часнику нарізаємо шматочками. Імбир трьом на дрібній тертці. Викладаємо підготовлені інгредієнти на сковороду. Смажимо протягом пари хвилин, постійно помішуючи. Крок 6

ГО БАО Жоу

Після чого вливаємо раніше приготований томатний соус. Як тільки соус почне густіти, викладаємо двічі обсмажені шматочки свинини і все ретельно перемішуємо. Прогріваємо блюдо Го бао жоу пару хвилин, постійно помішуючи.

0/5 (0 Reviews)