ЛАЗАНЬЯ СО СВИНИНОЮ І картоплею

Поєднання пасти і картоплі у нас не дуже поширене, що не скажеш про італійців. Вони легко змішують макарони з картоплею, будь то суп, соус для пасти або лазіння. Особливо таке поєднання характерно для римської кухні.

Родоначальниця лазаньї представляла собою плоску круглий коржик з пшеничного хліба. Таку корж пекли греки і називали її laganon. Римляни, згодом перейняли у греків їх хліб, стали різати його на смуги і називати lagani, тобто laganon у множині.

 ЛАЗАНЬЯ СО СВИНИНОЮ І картоплею

Інгредієнти

  • 400 г листів лазаньї
  • 1,3 л соусу бешамель
  • 5-6 середніх картоплин
  • 600 г свинини (окіст)
  • 250 г моцарели
  • 3 ст. л. тертого пармезану
  • 2 зубчики часнику
  • 10 пір'я шніт-цибулі
  • по 3 гілочки петрушки, базиліка, майорану і кінзи
  • 1 ч. л меленої солодкої паприки
  • 1 ч. л. сушеного орегано
  • 1 маленька гілочка розмарину
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ЛАЗАНЬЯ СО СВИНИНОЮ І картоплею

Добре помийте картоплю і відварити в мундирі в підсоленій воді до готовності. Слідкуйте, щоб картопля не розварилася. Обдайте картопля холодною водою і трохи остудіть. Крок 2

ЛАЗАНЬЯ СО СВИНИНОЮ І картоплею

Очистіть картопля і наріжте кружальцями завтовшки 5 мм. Крок 3

ЛАЗАНЬЯ СО СВИНИНОЮ І картоплею

Свинину пропустіть через м'ясорубку з дрібними гратами. Дрібно наріжте шніт-цибуля і часник, порубати зелень і змішайте з фаршем. Додайте сушений орегано, паприку, посоліть і поперчіть. Крок 4

ЛАЗАНЬЯ СО СВИНИНОЮ І картоплею

Наріжте моцарелу кружками. Дрібно порубати листочки розмарину. Крок 5

ЛАЗАНЬЯ СО СВИНИНОЮ І картоплею

На дно прямокутної форми викладіть трохи соусу бешамель, потім шар листів лазаньї. Знову змастіть листи соусом бешамель, викладіть тонкий шар фаршу, на нього шар картоплі, посипте розмарином і покладіть моцарелу. Повторіть шари, поки не закінчаться інгредієнти. Останнім шаром повинні бути листи лазаньї, змащені соусом і посипані пармезаном. Крок 6 Поставте лазанью в духовку, розігріту до 175 ° С, і запікайте 1 ч. Якщо верх сильно зарум'яниться, прикрийте лазанью фольгою. Дістаньте лазанью з духовки, дайте трохи охолонути і подавайте.

0/5 (0 Reviews)