Хто б що не говорив, без м'ясних голубців наша кухня немислима. Напевно, кожен пам'ятає, як робила їх бабуся або мама, і процес цей нагадував священнодійство. Скажете, у сучасній господині зовсім немає часу на такі вишукані страви? Ми не згідні! Один-два рази на рік, у вихідні ви точно зможете знайти годину-півтора & nbsp; для створення цього культового страви. А ще, слід зауважити, процес приготування м'ясних голубців може стати своєрідною медитацією для кожного з нас, вічно кудись поспішають і спізнюються. Спокійно відваріть капустяне листя. Не кваплячись приготуйте фарш. Потім розподіліть його по листю капусти & nbsp; і акуратно загорніть, намагаючись, щоб голубці вийшли рівними і красивими. Чисте творчість, погодьтеся! А потім залишиться тільки підрум'янити м'ясні голубці, залити їх сметанним соусом з овочами і томити протягом півгодини & mdash; можливо, в тій самій жаровні, в якій готувала ваша бабуся. & nbsp;
Інгредієнти
- питна вода – 300 мл
- рослинне масло – 5 ст. л.
- рис – 100 г
- білокачанна капуста – 1 качан (близько 1,5 кг)
- фарш з яловичини – 500 г
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- морква – 2 шт.
- солодкий перець – ½ шт.
- цукор – 1 ч. л.
- сметана 20% жирності – 200 г
- сіль, перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Зваріть рис для м'ясних голубців. У каструлі доведіть до кипіння воду. Трохи посоліть її, влийте 1 ст. л. масла і всипте рис. Варіть на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин. Відкиньте на сито і дайте охолонути. Крок 2
Підготуйте листя капусти для класичних голубців. Кочан очистіть від верхніх грубих листя. Потім ножем обережно видаліть качан. Кочан розберіть на листя, намагаючись їх не пошкодити. Крок 3
У каструлі ємністю 3-4 л доведіть до кипіння воду. Посоліть. Потім порціями опускайте в неї листя капусти і варіть по 5 хвилин. Готові викладайте у велику миску з холодною водою. Крок 4
Приготуйте фарш для м'ясних голубців. Перемішайте рис з м'ясом, посоліть, поперчіть за смаком. Листя капусти викладіть на стіл і злегка відбийте підставу кожного. Крок 5
За листю капусти розподіліть приготований фарш з рисом ( приблизно по 2 столові ложки на кожен). Поверніть конвертиками, підвертаючи краю так, щоб фарш не вивалювався. Крок 6
У великій сковороді діаметром не менше 26 см нагрійте 2 ст. л. рослинної олії. Помістіть в неї голубці і обсмажте з двох сторін до рум'яної скоринки. Перекладіть голубці в каструлю об'ємом не менше 3 л. Крок 7
Приготуйте соус для м'ясних голубців. Для цього цибулину очистіть і порубаєте. Моркву очистіть і натріть на середній терці. Солодкий перець дрібно наріжте. Крок 8
У сковороду, де смажилися голубці, влийте рослинна олія. Покладіть овочі і, помішуючи, підрум'яньте їх. Додайте сметану і цукор. Посоліть і поперчіть. Перемішайте. Крок 9
Соусом залийте смажені голубці в каструлі, намагаючись, щоб він покрив їх повністю. Закрийте ємність і тушкуйте на слабкому вогні протягом 30 хвилин на слабкому вогні. Корисна порада
Вибираючи капусту для голубців, не зациклюйтеся на вазі качана. Головне тут & mdash; його структура! Кочан повинен бути пухким: листочки щільного будуть погано відділятися. Якщо ви використовуєте тільки частина, не біда: що залишилася капусту можна додати в щи або в начинку для пиріжків.
& nbsp;
До речі
В соус для м'ясних голубців можна додати трохи томатної пасти. Щоб зробити смак більш пікантним, приправте його часником, пропущеним через прес, або подрібненим перчиком чилі. & Nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!