Інгредієнти
- 400 г м'якоті яловичини (лопатка, шия)
- 400 г м'якоті свинини (окіст, лопатка, шия)
- 1 середній качан капусти
- 2 середні цибулини
- 1/2 склянки рису
- сіль, мелений чорний перець
- 1-2 склянки овочевого бульйону або води
- 250 г сметани
- 450 г очищених рубаних помідорів у власному соку
- 1 велика цибулина
- 5 гілочок кропу
- 1 лавровий лист
- 3 ст. л. борошна
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Закип'ятіть воду в каструлі і відваріть рис до напівготовності, 10 хв. Відкиньте рис на сито і злегка остудіть. М'ясо наріжте середніми шматками і пропустіть через м'ясорубку з середньою гратами. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. При бажанні цибулю можна обсмажити на оливковій олії. Додайте цибулю в фарш разом з рисом, сіллю і перцем і добре перемішайте. Крок 2
Покладіть качан капусти у велику каструлю, залийте окропом і варіть 5-7 хв. Перекладіть капусту в друшляк і дайте стекти воді. Маленьким ножем зріжте листя біля основи і акуратно зніміть їх. Крок 3
Покладіть лист капусти на дошку. Тримаючи дуже гострий ніж паралельно дошці, зріжте потовщення в тому місці, де лист прікрепрялся до качані – він повинен бути всюди однакової товщини. Покладіть в центр листа 1-2 ст. л. фаршу і загорніть конвертом. Крок 4
Для соусу очистіть цибулю і дрібно наріжте. У широкій каструлі розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю на середньому вогні до м'якості. Додайте помідори разом з соком і готуйте ще 3-5 хв. Крок 5
Покладіть голубці в каструлю і залийте бульйоном або водою, щоб рідина тільки прикривала їх. Додайте лавровий лист, доведіть до кипіння і тушкуйте під кришкою на слабкому вогні 50-60 хв. Крок 6
На сухій сковороді обсмажте муку до світло-коричневого кольору, додайте сметану і варіть 10 хв., постійно помішуючи, щоб не було грудок. Викладіть голубці на блюдо і зберігайте в теплі. Перелийте сметану з борошном в каструлю до соусу і, помішуючи, доведіть до кипіння. Дрібно наріжте кріп і додайте в соус, приправити сіллю і перцем. Полийте голубці соусом і подавайте. Господині на замітку
Можна покласти качан капусти в мікрохвильову піч і готувати на 80% потужності 3 хв. Зняти м'які верхні листки і готувати ще 3 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!