Голубці в томатному-СМЕТАННОМУ соусі

Голубці в томатному-СМЕТАННОМУ соусі

Інгредієнти

  • 400 г м'якоті яловичини (лопатка, шия)
  • 400 г м'якоті свинини (окіст, лопатка, шия)
  • 1 середній качан капусти
  • 2 середні цибулини
  • 1/2 склянки рису
  • сіль, мелений чорний перець
Для соусу:

  • 1-2 склянки овочевого бульйону або води
  • 250 г сметани
  • 450 г очищених рубаних помідорів у власному соку
  • 1 велика цибулина
  • 5 гілочок кропу
  • 1 лавровий лист
  • 3 ст. л. борошна
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Закип'ятіть воду в каструлі і відваріть рис до напівготовності, 10 хв. Відкиньте рис на сито і злегка остудіть. М'ясо наріжте середніми шматками і пропустіть через м'ясорубку з середньою гратами. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. При бажанні цибулю можна обсмажити на оливковій олії. Додайте цибулю в фарш разом з рисом, сіллю і перцем і добре перемішайте. Крок 2

Голубці в томатному-СМЕТАННОМУ соусі

Покладіть качан капусти у велику каструлю, залийте окропом і варіть 5-7 хв. Перекладіть капусту в друшляк і дайте стекти воді. Маленьким ножем зріжте листя біля основи і акуратно зніміть їх. Крок 3

Голубці в томатному-СМЕТАННОМУ соусі

Покладіть лист капусти на дошку. Тримаючи дуже гострий ніж паралельно дошці, зріжте потовщення в тому місці, де лист прікрепрялся до качані – він повинен бути всюди однакової товщини. Покладіть в центр листа 1-2 ст. л. фаршу і загорніть конвертом. Крок 4

Голубці в томатному-СМЕТАННОМУ соусі

Для соусу очистіть цибулю і дрібно наріжте. У широкій каструлі розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю на середньому вогні до м'якості. Додайте помідори разом з соком і готуйте ще 3-5 хв. Крок 5

Голубці в томатному-СМЕТАННОМУ соусі

Покладіть голубці в каструлю і залийте бульйоном або водою, щоб рідина тільки прикривала їх. Додайте лавровий лист, доведіть до кипіння і тушкуйте під кришкою на слабкому вогні 50-60 хв. Крок 6

Голубці в томатному-СМЕТАННОМУ соусі

На сухій сковороді обсмажте муку до світло-коричневого кольору, додайте сметану і варіть 10 хв., постійно помішуючи, щоб не було грудок. Викладіть голубці на блюдо і зберігайте в теплі. Перелийте сметану з борошном в каструлю до соусу і, помішуючи, доведіть до кипіння. Дрібно наріжте кріп і додайте в соус, приправити сіллю і перцем. Полийте голубці соусом і подавайте. Господині на замітку

Можна покласти качан капусти в мікрохвильову піч і готувати на 80% потужності 3 хв. Зняти м'які верхні листки і готувати ще 3 хв.

0/5 (0 Reviews)