Інгредієнти
- 1 кг суміші фаршу з яловичини і свинини
- 150 г круглозерні рису
- 1 яйце
- 150 мл молока
- 1 червона цибулина
- 1 маленький пучок кропу
- 1 маленький пучок петрушки
- 0,5 ч. л. сушеного орегано
- 4 ст. л. оливкового масла
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
- 1 яйце
- сік і цедра половини лимона
- 1 маленький пучок кропу
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Лук, кріп і петрушку для фаршу дрібно порубати. Змішати в мисці фарш з молоком, яйцем, рисом, цибулею, травами, приправити сіллю і перцем за смаком, добре вимісити фарш руками. Крок 2 Сформувати тюфтельки розміром трохи більше волоського горіха і партіями обсмажити їх в великому сотейнику на оливковій олії з усіх боків до золотистого кольору. Коли все тюфтельки будуть обсмажені, помістити їх в сотейник, залити 1,25 л гарячої води, накрити сотейник кришкою і тушкувати на маленькому вогні 1 ч. Крок 3 Для соусу кріп посікти. Розбити в миску яйце, влити лимонний сік, всипати цедру, збити віночком. Додати ополоник трохи остиглого бульйону, в якому зварилися тюфтельки, швидко збити віночком, додати ще один ополоник бульйону, кріп, добре перемішати. Крок 4 Влити соус в каструлю з тюфтельки і гарненько покрутити каструлю в різні боки, щоб соус перемішався з іншим бульйоном і не встиг згорнутися. Накрити кришкою і залишити на 5 хв. Подавати гарячими.
Рецепт: Ольга Шенкерман
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!