Тюфтельки З РИСОМ У яєчному соусі

тюфтельки З РИСОМ У яєчному соусі

Інгредієнти

  • 1 кг суміші фаршу з яловичини і свинини
  • 150 г круглозерні рису
  • 1 яйце
  • 150 мл молока
  • 1 червона цибулина
  • 1 маленький пучок кропу
  • 1 маленький пучок петрушки
  • 0,5 ч. л. сушеного орегано
  • 4 ст. л. оливкового масла
  • сіль, мелений чорний перець

Для соусу:

  • 1 яйце
  • сік і цедра половини лимона
  • 1 маленький пучок кропу

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Лук, кріп і петрушку для фаршу дрібно порубати. Змішати в мисці фарш з молоком, яйцем, рисом, цибулею, травами, приправити сіллю і перцем за смаком, добре вимісити фарш руками. Крок 2 Сформувати тюфтельки розміром трохи більше волоського горіха і партіями обсмажити їх в великому сотейнику на оливковій олії з усіх боків до золотистого кольору. Коли все тюфтельки будуть обсмажені, помістити їх в сотейник, залити 1,25 л гарячої води, накрити сотейник кришкою і тушкувати на маленькому вогні 1 ч. Крок 3 Для соусу кріп посікти. Розбити в миску яйце, влити лимонний сік, всипати цедру, збити віночком. Додати ополоник трохи остиглого бульйону, в якому зварилися тюфтельки, швидко збити віночком, додати ще один ополоник бульйону, кріп, добре перемішати. Крок 4 Влити соус в каструлю з тюфтельки і гарненько покрутити каструлю в різні боки, щоб соус перемішався з іншим бульйоном і не встиг згорнутися. Накрити кришкою і залишити на 5 хв. Подавати гарячими.

Рецепт: Ольга Шенкерман

0/5 (0 Reviews)