У нас в Росії & mdash; & Laquo; голубці & raquo ;, в Німеччині & mdash; & Laquo; ковбаса в капусті & raquo ;, в Англії & mdash; & Laquo; капустяні роли & raquo ;, в Іспанії & mdash; & Laquo; фарширована капуста & raquo ;, у Франції & mdash; & Laquo; капустяні сигари & raquo ;. Рецепти класичних голубців тушкованих в каструлі і голубців запечених в духовці практично не відрізняються один від одного. Але на смак, голубці з духовки відрізняються особливою ніжністю.
Гарячий жовтня x Інгредієнти
- капуста (качан) 800 г
- фарш м'ясний 300 г
- крупа рисова 0,5 склянки
- цибуля 1 шт.
- борошно 1 ст.л.
- сметана 2 ст.л.
- томат-пюре 2 ст.л.
- перець чорний мелений
- сіль за смаком
- зелень за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
З качана знімаємо зелені верхні грубі листя, вони нам не знадобляться. Вирізаємо качан на глибину 3-4 см. Потім підбираємо каструлю відповідного розміру, наливаємо воду, доводимо до кипіння, солимо і опускаємо качан в окріп і проварюємо близько 3 хвилин. Листя капусти повинні стати м'якими, але не зваритися і не розвалитися. Обережно виймаємо качан з каструлі, знімаємо кілька м'яких і легко відділяються листя капусти. Так повторюємо декілька разів до отримання необхідної кількості листя. Усередині залишаться найдрібніші маленькі листочки, які не використовуються. Крок 2
Рисову крупу добре промиваємо холодною водою, відварюємо майже до готовності в підсоленій воді, охолоджуємо і змішуємо з м'ясним фаршем, додавши дрібно нарізану цибулю (можна подрібнити цибулю разом з м'ясом в м'ясорубці), сіль і чорний мелений перець. Добре перемішуємо. Крок 3
Розкладаємо капустяний лист на обробній дошці, зрізаємо товсті стебла до товщини листа. Викладаємо м'ясну начинку. Крок 4
Загортаємо у вигляді ковбасок. Крок 5
Голубці – напівфабрикати . Крок 6
Розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо голубці з двох сторін. Крок 7
Перекладаємо обсмажені голубці в форму для запікання. У сковороду, де обсмажувалися голубці влити склянку води, додати борошно, сметану, томат-пюре, сіль за смаком і дати соусу закипіти. Крок 8
Заливаємо голубці соусом, прикриваємо форму для запікання фольгою або кришкою, і ставимо в розігріту до 200 ° C духовку на 40-50 хвилин. Крок 9
через зазначений час прибираємо фольгу (кришку) і відправляємо голубці в духовку ще хвилин на 10. Запечені голубці, тільки що з духовки. Вони виходять дуже ніжні, м'які, просочені соусом. Крок 10
Подаємо гарячі голубці з тим соусом, в якому вони гасилися. При бажанні можна полити сметаною і посипати зеленню. Корисна порада
При виборі капусти потрібно намагатися підібрати пухкі качани правильної форми. У літньої пухкої капусти листя відразу ж добре відділяються. Їх можна зняти і проварити в киплячій воді.
Господині на заміткуЧас приготування голубців в духовці істотно залежить від розміру форми, кількості голубців і щільності капустяного листя. Молода капуста готується швидше.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!