Голубці ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ

У нас в Росії & mdash; & Laquo; голубці & raquo ;, в Німеччині & mdash; & Laquo; ковбаса в капусті & raquo ;, в Англії & mdash; & Laquo; капустяні роли & raquo ;, в Іспанії & mdash; & Laquo; фарширована капуста & raquo ;, у Франції & mdash; & Laquo; капустяні сигари & raquo ;. Рецепти класичних голубців тушкованих в каструлі і голубців запечених в духовці практично не відрізняються один від одного. Але на смак, голубці з духовки відрізняються особливою ніжністю.

 Голубці ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ

Гарячий жовтня x Інгредієнти

  • капуста (качан) 800 г
  • фарш м'ясний 300 г
  • крупа рисова 0,5 склянки
  • цибуля 1 шт.
  • борошно 1 ст.л.
  • сметана 2 ст.л.
  • томат-пюре 2 ст.л.
  • перець чорний мелений
  • сіль за смаком
  • зелень за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Голубці ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ

З качана знімаємо зелені верхні грубі листя, вони нам не знадобляться. Вирізаємо качан на глибину 3-4 см. Потім підбираємо каструлю відповідного розміру, наливаємо воду, доводимо до кипіння, солимо і опускаємо качан в окріп і проварюємо близько 3 хвилин. Листя капусти повинні стати м'якими, але не зваритися і не розвалитися. Обережно виймаємо качан з каструлі, знімаємо кілька м'яких і легко відділяються листя капусти. Так повторюємо декілька разів до отримання необхідної кількості листя. Усередині залишаться найдрібніші маленькі листочки, які не використовуються. Крок 2

Голубці ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ

Рисову крупу добре промиваємо холодною водою, відварюємо майже до готовності в підсоленій воді, охолоджуємо і змішуємо з м'ясним фаршем, додавши дрібно нарізану цибулю (можна подрібнити цибулю разом з м'ясом в м'ясорубці), сіль і чорний мелений перець. Добре перемішуємо. Крок 3

Голубці ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ

Розкладаємо капустяний лист на обробній дошці, зрізаємо товсті стебла до товщини листа. Викладаємо м'ясну начинку. Крок 4

Голубці ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ

Загортаємо у вигляді ковбасок. Крок 5

Голубці ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ

Голубці – напівфабрикати . Крок 6

Голубці ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ

Розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо голубці з двох сторін. Крок 7

Голубці ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ

Перекладаємо обсмажені голубці в форму для запікання. У сковороду, де обсмажувалися голубці влити склянку води, додати борошно, сметану, томат-пюре, сіль за смаком і дати соусу закипіти. Крок 8

Голубці ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ

Заливаємо голубці соусом, прикриваємо форму для запікання фольгою або кришкою, і ставимо в розігріту до 200 ° C духовку на 40-50 хвилин. Крок 9

Голубці ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ

через зазначений час прибираємо фольгу (кришку) і відправляємо голубці в духовку ще хвилин на 10. Запечені голубці, тільки що з духовки. Вони виходять дуже ніжні, м'які, просочені соусом. Крок 10

Подаємо гарячі голубці з тим соусом, в якому вони гасилися. При бажанні можна полити сметаною і посипати зеленню. Корисна порада

При виборі капусти потрібно намагатися підібрати пухкі качани правильної форми. У літньої пухкої капусти листя відразу ж добре відділяються. Їх можна зняти і проварити в киплячій воді.

Господині на замітку

Час приготування голубців в духовці істотно залежить від розміру форми, кількості голубців і щільності капустяного листя. Молода капуста готується швидше.

0/5 (0 Reviews)