Історія котлети почалася у відносно незапам'ятні часи у Франції & mdash; саме ім'я & laquo; котлета & raquo; походить від французького cotelette & mdash; реберце, або cote & mdash; ребро. З чого зрозуміло, що спочатку мався на увазі шматок м'яса на порібнині. Засмажений, довгастий шматок яловичини, причому, це був шматок з перших ребер, найбільш близьких до потиличної частини. Спочатку наявність кісточки в котлети було обов'язковим. Напевно, щоб було зручніше брати м'ясо руками. Але, якщо є котлету за допомогою ножа і вилки, то кісточка перестає бути необхідною. Тому котлету стали відбивати і панірувати. На цьому закінчуються всі зміни в європейській котлети. До сих пір в Європі класична котлета & ndash; це шматок м'яса, відбитий і в паніровці. Кісточка канула у вічність. Потім і котлета перестала бути цілісним шматком & mdash; м'ясо стало рубаним. Потім м'ясо перестало бути і рубаним, а стало фаршем, а далі з'явилися знайомі кожній сучасній домогосподарці сполучні і додають котлети пишності добавки & mdash; зразок молока, манки, яйця і хлібної м'якушки. Тому якщо ви хочете порадувати своїх близьких смачним блюдом, не пошкодуйте часу і приготуйте домашні котлети з рубленого м'яса.
Інгредієнти
- яловичина 400 г
- картопля 1 шт.
- яйце куряче 1 шт.
- цибуля ріпчаста 3 шт.
- масло вершкове пряжене 3 ст.л.
- квасоля стручкова 400 г
- баклажани 1 шт.
- перець болгарський 2 шт.
- помідори 2 шт.
- кінза 1/2 пучка
- петрушка 1/2 пучка
- базилік 1/4 пучка
- куркума 1 ч.л.
- сванська сіль 1 ч.л..
- перець чорний мелений за смаком
- сіль за смаком
- сухарі панірувальні 1 ст.л.
- часник 6 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 М'ясо нарізаємо дрібними шматками, подрібнюємо ножами, топірцем до стану фаршу. Солимо, перчимо, додаємо нарізану дрібно цибулю ріпчасту, яйце куряче, куркуму, подрібнений часник, зелень петрушки, кінзи і базиліка, натерту на тертці картопля. Крок 2 Ретельно розмішуємо і формуємо котлети. Обвалюють у панірувальних сухарях і відправляємо котлети в розігріту сковороду. Смажу на топленому вершковому маслі (можна на рослинному маслі без запаху) на середньому вогні. Крок 3 Готуємо гарнір. У киплячу підсолену воду опускаю заморожену квасолю і варю хвилин 15, 20. Баклажан очищаю від шкірки, ріжу крупно на квадратики, солю і залишаю на 20 хвилин для видалення гіркоти. Болгарський перець нарізаю крупно, попередньо забравши перегородки і насіння. Про котлети не забуваємо. Крок 4 В окремій сковороді обсмажуємо нашатковану цибулю. Одну цибулину нарізаємо крупно і теж відправляємо підсмажитися в сковороду, додаємо нарізані помідори і мікс зелені, млоїмо всю суміш. Виймаємо шумівкою квасоля і перекладаємо в сковороду. Туди ж відправляємо баклажани, болгарський перець і нашатковану часник. Солимо і перчимо до смаку. Крок 5 Котлети з рубленого м'яса і гарнір з овочів готові. Смачного!!!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!