Лазанья з лисичками

Лазанья & mdash; ще один символ італійської кухні, не менш значуще, ніж паста і піца. Ця страва є багатошаровою запіканкою з тонких пластин тесту, між якими верствами покладена начинка з соусом бешамель. А зверху лазіння покрита рум'яною сирною скоринкою.

Лазанья З лисичками

Смачна Італія x Інгредієнти

Для начинки:

  • 100 г лисичок
  • 100 г фаршу з свинини і яловичини
  • 1 середня головка ріпчастої цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • 2-3 гілочки петрушки
  • сіль, мелений чорний перець

Для соусу бешамель:

  • 200 мл молока
  • 16 г вершкового масла
  • 16 г борошна
  • щіпка солі
  • щіпка мускатного горіха

Для тіста:

  • 125 г борошна
  • 1 яйце
  • 1 жовток
  • 2 г солі
  • 10 мл оливкової олії

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Лазанья з лисичками

Для тіста яйця злегка збийте і змішайте з оливковою олією і сіллю. Борошно просійте гіркою на стіл, зробіть в ній поглиблення і влийте яйця з маслом. Замісити тісто. Тісто має вийти тугим. Після вимішування тісто загорніть в харчову плівку і залиште на 30 хвилин в холодильнику для «відпочинку». Крок 2 З тіста сформуйте ковбаску і наріжте її на шматочки, кожен з яких розкачайте в тонкий пласт товщиною близько 2 мм і наріжте квадратами або прямокутниками. Тісто відваріть у великій кількості підсоленої води. Краще, якщо листи залишаться злегка не доварені. Крок 3 Для соусу вершкове масло розтопіть на сковороді і змішайте з борошном. Окремо підігрійте молоко, додайте сіль і дрібку мускатного горіха. І поступово вливайте молоко на сковорідку з олією і борошном, постійно помішуючи віночком, варіть на повільному вогні до загусання соусу. Крок 4 Дрібно порізані цибулю і часник обсмажити, додайте різані крупно лисички, обсмажуйте ще пару хвилин до золотистого кольору, потім додайте фарш і ще добре обсмажте. Посоліть, поперчіть, додайте різану петрушку і дайте охолонути. Крок 5 Дно форми змастіть соусом бешамель, а потім викладайте шари, при цьому кожен шар робіть за такою схемою: лист лазаньї, соус, начинка, тертий сир. Таких шарів може бути скільки завгодно мінімум п'ять і до семи, самий верхній шар змастіть соусом і знову посипати сиром. Це необхідно для того, щоб утворилася рум'яна хрустка скоринка під час запікання в духовці. Запікайте 15 хвилин при 180 градусів. Корисна порада

Робити краще відразу & nbsp; один середній лоток, тоді всі інгредієнти помножте на 4-5.

Господині на замітку

Використовувати можна будь-який інший м'який сир.

0/5 (0 Reviews)