Інгредієнти
- 350 г копченої грудинки
- 350 г сухого гороху
- 1,5 ст. л. вершкового масла
- 2 шматочки білого хліба
- 1 морквина
- 1 цибулина
- 1 черешок селери
- сіль, чорний мелений перець
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 1 ст. л. рослинного масла
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Горох промити, залити холодною водою і залишити на 2-3 ч. Крок 2
Від грудинки відрізати 5-6 тонких скибочок і відкласти. Частину, що залишилася грудинку нарізати шматочками середньої величини, покласти в каструлю, вліть2 л води і довести до кипіння. Варити на середньому вогні 15-20 хв. Крок 3
поки вариться бульйон, морква і цибуля очистити, дрібно нарізати. Розігріти рослинне масло, покласти овочі і обсмажувати на середньому вогні 7-8 хв. Селера порубати. Крок 4
Грудинку перекласти на блюдо, її можна використовувати для іншої страви або в кінці приготування подрібнити разом з горохом. Горох відкинути на друшляк, викласти в каструлю з бульйоном і варити 30-35 хв. Додати моркву, цибулю і селеру. Приправити сіллю і перцем, накрити кришкою і варити ще 40-50 хв. Крок 5
Тим часом відкладені скибочки грудинки нарізати тонкими смужками. У білого хліба зрізати скоринку, м'якуш порізати кубиками.
Нагріти сковороду без масла, покласти шматочки грудинки і обсмажити їх до хрусткої скоринки. Перекласти в миску. У цій же сковороді розтопити вершкове масло, покласти кубики хліба і обсмажити, помішуючи, до золотистого кольору. Крок 6
Коли суп буде готовий, перелити його в чашу блендера (при бажанні додати варену грудинку), подрібнити і повернути в каструлю. Влити трохи води, якщо суп виявився дуже густим, і довести до кипіння.
Розлити по тарілках, посипати хрусткою грудинкою. Подавати з крутонами.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!