ГОРОХОВИЙ СУП З копченої грудинки

ГОРОХОВИЙ СУП З копченої грудинки

Інгредієнти

  • 350 г копченої грудинки
  • 350 г сухого гороху
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 1 ст. л. рослинного масла

  • 1,5 ст. л. вершкового масла
  • 2 шматочки білого хліба
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 1 черешок селери
  • сіль, чорний мелений перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Горох промити, залити холодною водою і залишити на 2-3 ч. Крок 2

Від грудинки відрізати 5-6 тонких скибочок і відкласти. Частину, що залишилася грудинку нарізати шматочками середньої величини, покласти в каструлю, вліть2 л води і довести до кипіння. Варити на середньому вогні 15-20 хв. Крок 3

ГОРОХОВИЙ СУП З копченої грудинки

поки вариться бульйон, морква і цибуля очистити, дрібно нарізати. Розігріти рослинне масло, покласти овочі і обсмажувати на середньому вогні 7-8 хв. Селера порубати. Крок 4

ГОРОХОВИЙ СУП З копченої грудинки

Грудинку перекласти на блюдо, її можна використовувати для іншої страви або в кінці приготування подрібнити разом з горохом. Горох відкинути на друшляк, викласти в каструлю з бульйоном і варити 30-35 хв. Додати моркву, цибулю і селеру. Приправити сіллю і перцем, накрити кришкою і варити ще 40-50 хв. Крок 5

ГОРОХОВИЙ СУП З копченої грудинки

Тим часом відкладені скибочки грудинки нарізати тонкими смужками. У білого хліба зрізати скоринку, м'якуш порізати кубиками.
Нагріти сковороду без масла, покласти шматочки грудинки і обсмажити їх до хрусткої скоринки. Перекласти в миску. У цій же сковороді розтопити вершкове масло, покласти кубики хліба і обсмажити, помішуючи, до золотистого кольору. Крок 6
Коли суп буде готовий, перелити його в чашу блендера (при бажанні додати варену грудинку), подрібнити і повернути в каструлю. Влити трохи води, якщо суп виявився дуже густим, і довести до кипіння.
Розлити по тарілках, посипати хрусткою грудинкою. Подавати з крутонами.

0/5 (0 Reviews)